BVV'27 strijdend ten onder

Achates-BVV'27 1-0 (0-0).

Ottersum | BVV'27 zit in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen zondag leed de ploeg van trainer Alex Londar op bezoek bij Achates in Ottersum de zesde nederlaag op rij: 1-0. Na acht duels staat de club uit Blitterswijck voorlaatste in de vierde klasse G met vier punten. America is de hekkensluiter met twee punten.

Het zit BVV niet mee. De ploeg miste zondag zes spelers, maar ondanks het grote aantal afwezigen stond er een ploeg op het veld die hard voor elkaar werkt. De thuisploeg zocht vanaf de eerste minuut de aanval en BVV stond zeker in de eerste twintig minuten zwaar onder druk. Door wat foutjes van de bezoekers kreeg de thuisploeg enkele kansen om de score te openen, maar BVV-doelman Boy Wolters was in de eerste helft niet te passeren. Ook BVV kreeg voor rust enkele mogelijkheden, maar de ploeg kwam niet te scoren. Na een uur voetballen verloor Nick Arts (17) de bal op het middenveld van Achates en dat kwam BVV duur te staan. De bal werd vanaf de rechterkant van het veld voor het doel geslingerd en bij de tweede paal werd de openingstreffer tegen de touwen gekopt: 1-0.

Na de treffer bleef Achates de bovenliggende partij, maar BVV gaf geen kansen meer weg. Nic van Ool kreeg in de laatste minuut nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot miste het doel op een haar. "Mijn ploeg heeft keihard gewerkt en erg gedisciplineerd gespeeld. Wat dat betreft complimenten aan de ploeg", vertelde trainer Alex Londar. BVV speelt op zondag 24 november in Blitterswijck tegen GFC'33 uit Grubbenvorst.