Nelissen stapt op bij SSS'18

SSS'18-OVV'67 5-2.

Overloon | Marcel Nelissen is afgelopen week gestopt als trainer de voetbalsters van SSS'18. Assistent Pauline Keizers nam afgelopen zondag tijdens het duel met OVV'67 de honneurs waar. De Overloonse ploeg verloor met 5-2 van de bezoekers uit Oosteind.

Nelissen is in goed overleg met de club en spelersgroep opgestapt. "Ik heb er goed over nagedacht. Het trainersvak is momenteel voor mij niet te combineren met mijn werk in de zorg. Daarnaast volg ik ook nog een studie", legt Nelissen uit.

Ook de reisafstand vanuit zijn woonplaats Beuningen is tegen Nelissen gaan werken. "Ik wist natuurlijk dat het een eindje rijden is vanaf Beuningen, maar toen ik tekende wist ik nog niet dat SSS zou promoveren naar de eerste klasse. De reisafstanden zijn veel groter en ik ben regelmatig een complete zondag weg. Dat kost veel energie en daar lijdt mijn werk onder."

Opvolger

Het is nog onduidelijk wie het stokje definitief overneemt van Nelissen. "SSS gaf aan dat ze de vacature intern kunnen opvangen. Alles is in goed overleg gegaan. Het is jammer dat het nu zo loopt, maar voor mij is dit de enige juiste beslissing."

Het seizoen in de eerste klasse D verloopt nog niet zoals gehoopt voor de voetbalsters van SSS. De ploeg staat elfde en voorlaatste met vijf punten uit zeven wedstrijden. Alleen NSVV FC Kunde pakte minder punten. De hekkensluiter staat na zeven duels op drie punten.