Tweede zege voor Sporting ST

Sporting ST-SVVH 3-1 (2-0). Doelpunten Sporting: Sjimmie Janssen, Jur Janssen en Sven Beurskens.

Swolgen | Sporting ST boekte afgelopen zondag de tweede competitiezege van het seizoen in de vijfde klasse D. In Swolgen werd hekkensluiter SVVH uit Heibloem met 3-1 over de knie gelegd.

Sporting begon goed aan het duel met de rodelantaarndrager. Na dik tien minuten voetballen zette Sjimmie Janssen de 1-0 op het scorebord. Na de treffer hield Sporting het heft in handen en na dertig minuten spelen verdubbelde Jur Janssen de score: 2-0.

In de 34ste minuut besloot de grensrechter van SVVH zijn vlag neer te leggen, nadat hij diverse keren werd genegeerd door de scheidsrechter. Het stokje werd overgenomen door een reservespeler van SVVH.

Vlak voor rust werd Jur Janssen neergehaald en de overtreding werd bestraft met een rode kaart. Lars Coolen haalde Janssen onderuit en kon vertrekken. Na rust trok Sporting de goede lijn door. Sven Beurskens besliste het duel door voor de 3-0 aan te tekenen. Daarna deed SVVH nog wat terug via Mark Hermans: 3-1. Niet veel later kon ook SVVH-speler Roel van Heugten het veld verlaten toen hij zijn tweede gele kaart ontving. Daarna kreeg Sporting nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden, maar er werd niet meer gescoord. Sporting neemt het volgende week zondag op tegen VVV'03.