Eerste prijs in jaren voor Merselo

Sambeek-Merselo 2-2 (0-1). Doelpunten Merselo: Bas Litjens en Tim Philipsen.

Sambeek | Merselo gaf zondagmiddag twee keer een voorsprong uit handen tegen Sambeek. De ploeg van Stef van Asten kwam niet verder dan 2-2. Ondanks het puntenverlies pakte Merselo de eerste periodetitel in de vijfde klasse F.

Merselo zette de tegenstander direct onder druk. De bezoekers waren nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Die viel pas na ruim dertig minuten voetballen. Daan Hendriks werd op rechts de diepte ingestuurd, kapte zijn man uit en zag Bas Litjens bij de tweede paal vrij staan. Litjens ontving de bal en kon de bal simpel in het doel schuiven: 0-1. Een paar minuten later leek Merselo op 0-2 te komen via Camiel Kroonen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust kwam de thuisploeg op 1-1 via een strafschop. Na de nieuwe tegenslag ging Merselo op jacht naar de tweede treffer. De nieuwe voorsprong kwam er in de zeventigste minuut. Pim Vermunt vond Tim Philipsen en hij rondde beheerst af. Even daarvoor werd een treffer van Jordy Wismans nog afgevlagd door de Sambeekse grensrechter.

De thuisploeg probeerde daarna de gelijkmaker te forceren en speelde veel de lange bal. Vijf minuten voor tijd viel de 2-2. Een hoge voorzet belandde op het hoofd van Merselo-verdediger Tom Michels en hij verraste zijn eigen doelman: 2-2. Komende zondag speelt Merselo op eigen veld het bekerduel tegen buurman en eersteklasser SV Venray.