Venray hoeft geen watertappunten


VENRAY | Het voorstel van Venray Lokaal om in de gemeente Venray tien tot vijftien watertappunten in de openbare ruimte te plaatsen, kreeg geen meerderheid van de gemeenteraad. De motie kreeg naast Venray Lokaal alleen steun van ProVenray.

De coalitiepartij is van mening dat de watertappunten langs de fiets- en wandelpaden een 'warm en welkom gebaar zijn naar inwoners en bezoekers van de gemeenten' en mobiele waterkranen kunnen ingezet worden bij allerlei evenementen. Tevens is het een manier om het gebruik van water in plastic flessen terug te dringen. Omdat door de klimaatverandering de temperaturen in de zomer meer stijgen, vindt Venray Lokaal de inzet van watertappunten geen overbodige luxe.


Maar de meeste fracties, inclusief wethouder Jan Loonen, zagen er geen brood in. "Een sympathieke motie", vond Loonen, "maar wat voegt het toe? Ik heb altijd een flesje, zo'n dopper, bij me als ik wandel. Een watertappunt kost zo'n 11.000 euro per stuk. Daar is er geen dekking voor." Jammer, vond Richard de la Roy, namens Venray Lokaal indiener van de motie. "Hopelijk dat ondernemers en boeren dit gaan oppakken. Want ze komen er toch wel, zoals bij het station."