Venrodsen Aovend op 26 december

Venray | Veldeke Venray houdt op dinsdag 26 november vanaf 19.30 uur de dertigste Venrodsen Aovend in De Witte Hoeve in Venray.

De presentatie van deze avond is geheel in de Venrayse streektaal waarbij zang, voordrachten, luisteren, kijken en volop lachen de ingrediënten zijn. De opzet van de Venrodsen Aovend is vanaf 1990 vrijwel altijd hetzelfde gebleven: een gemoedelijke sfeer, een spontaan karakter waarbij een tiental optredens gegeven worden.

En ieder jaar weer weet de organisatie een prima en gevarieerd programma op de planken te brengen. Zo ook dit jaar. Er zijn bekenden die al eerder op één van de voorafgaande afleveringen opgetreden hebben, maar nu met een nieuwe act. Ook dit jaar is er weer ruimte voor nieuw talent, dat in de schijnwerpers komt en zich voor het eerst aan een groter publiek met een optreden gaat presenteren. De gezongen teksten en voordrachten zijn allemaal in de eigen streektaal, waarbij meerdere artiesten speciaal voor deze Venrodsen Aovend, eigen of aangepaste teksten schrijven voor het voetlicht brengen.

De presentatie is in vertrouwde handen van Frank Claessens, waarbij Ad Haans de deelnemers muzikaal gaat ondersteunen en begeleiden. De entree is voor Veldeke-leden gratis op vertoon van hun uitnodiging. Voor andere belangstellenden bedraagt de entree vijf euro. Meer informatie is te vinden op www.veldeke-venray.nl.