Keeper Jongeneel uitblinker

Appeliotes-Venray 2-2 (0-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x).

Nijmegen | In de tweede klasse deelden de hockeyers van Apeliotes en Venray de punten: 2-2. In het duel tussen de nummers vier en vijf controleerden de gasten het eerste kwart.

Venray speelde de bal goed rond en creëerde via snel aanvallen kansen. De dadendrang van het team van coach Cornfiel Kroon jr. werd beloond met de openingstreffer. Guido Pop werd in de cirkel neergehaald en verzilverde vervolgens zelf de toegekende strafbal via de binnenkant van de paal. De studentenploeg uit Nijmegen zette er in het tweede kwart een tandje bij en kwam na enkele slippertjes aan Venrayse zijde dichtbij de gelijkmaker. Keeper John Jongeneel, zondag uitblinker aan Venrayse zijde, hield ook in het tweede kwart de nul. Venray ging daardoor rusten met een minimale 0-1 voorsprong.

De thuisploeg bleef ook na rust de gasten onder druk zetten. Venray gaf een aantal onnodige strafcorners weg die door Apeliotes dankbaar werden aanvaard. Een van de strafcorners werd hard binnengesleept: 1-1. Het werd nog erger voor Venray toen niet veel later een van richting veranderde bal vanuit de lucht in het doel werd getipt. Guido Pop bracht beide partijen met zijn tweede treffer van de dag weer op gelijke hoogte. Deze keer schoot hij een strafcorner binnen: 2-2. In het laatste kwart werd de strijd grimmiger en werden de gasten bestraft met enkele kaarten. De ervaren doelman John Jongeneel hield het hoofd echter koel en verijdelde enkele kansen van Apeliotes. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee een punt in een lastige uitwedstrijd.

Venray blijft vierde in de rangschikking op twee punten achterstand van koploper Oedenrode. Op zondag 17 november speelt Venray thuis tegen nummer vijf Uden. Het duel op sportpark De Wieën begint om 14.45 uur.