SV United pakt eerste periodetitel

Meterik-SV United 2-3. Doelpunten United: Rik van de Pasch, Stijn Hendrix en Indy Phillips.

Meterik | SV United heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De promovendus legde zondagmiddag dankzij de 2-3 overwinning op bezoek bij Meterik beslag op de eerste periodetitel van de vierde klasse G.

Rik van de Pasch opende in de eerste helft de score namens United. De rondde bekwaam af op aangeven van Michal Kolodziejski. De bezoekers kwamen nog in de eerste helft op 0-2 dankzij Stijn Hendrix. Na rust was Kolodziejski twee keer gevaarlijk, maar hij miste scherpte in de afronding. Meterik kwam na rust via een benutte strafschop op 1-2. Indy Phillips stelde daarna orde op zaken: 1-3.

Zeven minuten voor tijd maakte Meterik de aansluitingstreffer. Opnieuw was er een strafschop nodig om de thuisploeg op weg te helpen. Het buitenkansje werd wederom benut door Meterik: 2-3. Er volgde een lastige slotfase voor United, maar de ploeg van Fenne Smits trok de overwinning over de streep. Zo werd de zevende overwinning van dit seizoen een feit.