Lezing bij
Yarden & Goemans

Venray | Bij Yarden & Goemans in Venray wordt op dinsdag 19 november op basis van het Boek van het Eeuwige leven - Een cursus in sterven een lezing gehouden.

Willem Glaudemans neemt tijdens deze lezing de deelnemers mee op zielenreis. Deze beschrijft hij alsof de deelnemers die zelf op dat moment meemaken. Hij doorloopt het hele proces: nadat de ziel uit het lichaam is vertrokken, maakt zij een reis door de verschillende lichtsferen, tot zij terugkeert naar god, of de bron.

Hij baseert zijn verhaal op bijna doodervaringen, oude culturele overleveringen, mystieke en esoterische geschriften, modern wetenschappelijk bewustzijnsonderzoek, hypnotherapie, uittredingservaringen en innerlijk weten. Glaudemans meent dat we in onze samenleving de 'kunst van het sterven' zijn kwijtgeraakt: 'Doordat we niet weten wat ons in het 'hiernamaals' te wachten staat, bereiden we ons er niet op voor'.

Zijn boek is dan ook een reisgids voor gene zijde. Want weten wat er hierna is, heeft een zuiverende invloed op hoe je nú leeft. Tijdens deze zielenreis staat Glaudemans ook stil bij de levensschouw: hoe de ziel aan gene zijde terugkijkt op haar leven, waar ze tekortschoot en wat ze met liefde heeft gedaan. De lezing is bedoeld voor stervensbegeleiders, geestelijk begeleiders, hospicemedewerkers, maar zeker ook voor nabestaanden en andere belangstellenden.

Willem Glaudemans studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Hij werd bekend als medevertaler van de gnostische en vroegchristelijke teksten (de 'Nag Hammadi-Geschriften') en als eindredacteur van de Nederlandse editie van Een cursus in wonderen. Al van jongs af aan is hij nieuwsgierig naar het leven na de dood. Twee trainingen bij Elisabeth Kübler-Ross over Life, Death and Transition hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Glaudemans geeft lezingen, trainingen en persoonlijke begeleiding.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in uitvaartcentrum Yarden & Goemans aan de Keizersveld 54 in Venray. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via www.yarden.nl/aanmelden wordt aangeraden.