Gerarduskalender

Venray | Venraynaar Sies Liebrand verkoopt al voor het vierde jaar de Gerarduskalender van het Klooster Wittem voor Venray en omstreken. Deze bezigheid ontstond uit louter toeval maar hij doet het ook omdat hij een grote liefhebber is van deze scheurkalender.

"Ik kreeg de kalender altijd van tante Annie maar toen zij overleed moest ik op zoek en kwam er achter dat er geen verkooppunt meer was in Venray. Na contact met Wittem heb ik de verkoop voor deze regio opgepakt."

Liebrand ziet de Gerarduskalender als een cadeautje dat je 365 dagen lang uitpakt. "Er zijn inmiddels tientallen van deze kalenders te koop, van Peter Verstraaten zijn zeurkalender tot kalenders van Happinez en Limburgse dialectkalenders, maar de Gerarduskalender is toch de echte klassieker. Met iedere dag een 'wijze spreuk', een receptje, een gebedje, uitleg over een stukje geschiedenis of een mopje."

"Je wordt elke dag verrast met daarnaast nog informatie over zon- en maanopkomst, bijbelteksten en bijzondere dagen. Eigenlijk een soort mini-encyclopedie. Natuurlijk kun je vandaag de dag alles op internet vinden maar even stilstaan bij het afscheuren van het dagelijkse kalenderblaadje is toch steeds weer een glimlach of een denkrimpeltje", aldus Liebrand.

De Gerarduskalender kost 7,40 euro en is te verkrijgen via Sies Liebrand, telefoon (0478)582454.