Afbeelding
Foto: Persfoto

Dialoogaward voor Taalcafé (video)

Venray | Het Taalcafé van bibliotheek Venray heeft de dialoogaward 2019 in de wacht gesleept. Marita Peeters ontving de award donderdagmiddag na afloop van het taalcafé in de bieb. "Het is erg bijzonder om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Ik ben er heel trots op. Het is een erkenning voor het taalcafé", zei Peeters na afloop.

Peeters gaf daarnaast uitleg over het belang van het taalcafé. "We merkten dat mensen die Nederlands als tweede taal hebben, weinig gelegenheden hebben in Venray om de taal te oefenen. Daar was wel behoefte aan. In die behoefte proberen we nu te voorzien. Via het taalcafé komt deze groep dus met de Nederlandse taal in aanraking. Er zitten vrijwilligers aan tafel en ook mensen die al een Nederlandse cursus hebben afgerond, maar weinig in de praktijk kunnen oefenen. Het is altijd erg gezellig aan tafel."

Nicky Vievermans van Venray in Dialoog geeft uitleg over het belang van de dialoogaward. "Venray in Dialoog is een maatschappelijk initiatief geweest van enkele Venrayse vrijwilligers. We willen met dit initiatief aandacht geven aan het betere gesprek en verbindingen leggen. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar en initiatieven die daar goed bij aansluiten wilden we graag belonen met een award. Deze prijs is drie jaar geleden in het leven geroepen. Het is belangrijk om je waardering uit te spreken."

Marita Peeters: 'Het is erg bijzonder om deze prijs in ontvangst te nemen'

Volgens Vievermans sluit het taalcafé optimaal aan bij de gedachte van Venray in Dialoog. "Bij het taalcafé staat alles in het teken van elkaar begrijpen en openstaan voor elkaar zonder een oordeel te vellen. Dat is het gevoel wat we ook willen uitdragen bij Venray in Dialoog." In de schouwburg kwam Venray in Dialoog onlangs nog samen voor een tweedaagse. Er werd onder meer gesproken over tradities.