Het gezin Ariaens-Kosman uit de Venrayse Grotestraat.
Het gezin Ariaens-Kosman uit de Venrayse Grotestraat. Foto: Rooynet

Gezin Ariaens-Kosman

Venray | Theodorus Gerardus Maria Ariaens werd op 28 oktober 1899 in Venray geboren als een zoon van Josephus Franciscus Ariaens en Theodora Huberta Millen.

Hij trouwde op 13 september 1927 in Groesbeek met Dora Kosman. Theodora Kosman werd op 26 maart 1902 in Groesbeek geboren als dochter van Elbertus Kosman en Christina Coenen. Ze woonden in de Grotestraat 6, thans 14. Thei was schoenmaker en samen hadden ze een schoenwinkel. Tijdens het bombardement van 1944 in Groesbeek kwamen twee mensen om, die vier kinderen achterlieten. Hun jongste zoon was Boy en was maar enkele maanden oud. Dora Ariaens-Kosman was een ver familielid en ze adopteerden de kleine Boy. Zijn drie broers bleven in Groesbeek. Rond 1960 verhuisden Thei en Dora naar de Poststraat en nog weer later naar het Nassauplein. De kinderen Joop en Boy bleven boven de winkel wonen. In 1964 namen zoon Joop en echtgenote Gerry Bonants de winkel over. Joop overleed in 1974 en Gerry zette de zaak voort tot dochter Anouk het bedrijf overnam. Het bedrijf werd in 2017 gesloten. Theo overleed op 9 november 1964 te Nijmegen en Dora op 21 mei 1988 te Deurne. Op de foto uit circa 1948 v.l.n.r.: Moeder Dora Ariaens-Kosman met Boy Deksen op schoot; Tiny; Joop; vader Theo Ariaens.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray