Verrékkes Moj bij Enkeltje Venray. Foto Henk Lammen.
Verrékkes Moj bij Enkeltje Venray. Foto Henk Lammen. Foto: Henk Lammen

Vrijdag 8 november

13:00Expositie WADT Venray - Expositie WADT nog van 25 oktober tot en met 16 nov. Vrijdags af 14.00 uur. Zaterdags en Koopzondag af 13.00 uur. WAD staat voor een " Waddenpanorama. WAT staat voor wat nog 13 kunstenaars aan kunstwerken tonen.

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Op de maquette krijgt u een totaaloverzicht van het Venrays centrum. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

18:30Sint-Maarten in Landweert Venray - Sint-Maarten trekt op vrijdag 8 november door de wijk Landweert in Venray.
Het verschil met andere jaren is dat er een compleet vernieuwde route wordt gelopen, onderweg zijn er traktaties en is er een show met Sint-Maarten, paarden en vuur. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij wijkgebouw 't Stekske in Venray. Na de tocht is er warme chocolademelk.

20:00Een doos voor Koos Vredepeel - Toneelvereniging Vreato bestaat 35 jaar en dat mag gevierd worden! Op vrijdag 8 en zondag 10 november spelen zij het blijspel Een doos voor Koos, bestaande uit drie bedrijven. Dit blijspel is geschreven door Leo Claessens. Ben je benieuwd? Bestel kaartjes en ben erbij. Wanneer? Vrijdag 8 en zondag 10 november 2019. Deuren open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Entree 8 euro, inclusief 1 consumptie. Bestellen via Julia van Asten: 0653644687

20:00The Bentleys- To Liverpool and Back Venray - Theaterconcert vol rock-'n-roll. De vijf energieke muzikanten van The Bentleys creëren vol overtuiging en passie de sound, sfeer en swing van de fifties en sixties. In Venray ga je op de rock-'n-rollreis van de VS naar Engeland en terug. Ze zingen en spelen rhythm-and-blues van Ray Charles, rock-'n-roll van Elvis, beatmuziek van The Beatles, rock van The Rolling Stones, maar ook de Amerikaanse antwoorden daarop, zoals The Monkees en Creedence Clearwater Revival. Ondersteund door sappige verhalen en vrolijke entr'actes brengen zij een ode aan deze muziek.

Zaterdag
9 november

14:00Heropening historische kasteelpoort Blitterswijck - Op zaterdag 9 November a.s. vindt de heropening plaats van de herbouwde historische kasteelpoort van kasteel Blitterswijck. Bij goed weer springen om 14:00u vier parachutisten naar beneden met de attributen die nodig zijn voor de opening van de 3 poorten en de inzegening van het kruis en de poort.

19:00Bevrijdingsconcert BLITTERSWIJCK BEVRIJD! Blitterswijck - Op 26 november 1944 werd Blitterswijck bevrijd. Dit wordt herdacht met diverse activiteiten. Muziekvereniging Moed en IJver organiseert een bevrijdingsconcert, samen met kinderen en leerkrachten van basisschool St. Anna. Ook het eigen opleidingsorkest "de Muziekbende" laat van zich horen. De toegang is gratis.

20:00Cockers Delight – Een ode aan Joe Cocker Venray - Een gepassioneerde 12-koppige live band kruipt in de huid van Joe Cocker. Onder begeleiding van professionele muzikanten, wordt door leadzanger Geert Pelzer Joe's kenmerkend rauw stemgeluid neergezet als in zijn beste dagen. De band speelt grote hits als 'You are so beautiful', de briljante cover 'With a little help from my friends' en de bekende imitatie van Ray Charles' 'Unchain my heart'. Instrumentaal vakmanschap van de blazers en drie achtergrondzangeressen zorgen voor een muzikale en vocale ondersteuning.

Zondag
10 november

14:30Workshop familieherinneringen Shelly Lapre Venray - WORKSHOPS FAMILIEHERINNERINGEN 10 NOVEMBER EN 1 DECEMBER 2019 Familieherinnering in Koffers van Nederlands-Indië ~ Shelly Lapré. De verhalen over mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele reis- en hutkoffers uit Nederlands-Indië. Zo is de oude reiskoffer, die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland in 1950, bewerkt met antieke batikstoffen en nostalgische oude familiefoto's tot een k

14:00 Make-A-Wish meets Rob Scheepers Venray - Laat je meenemen in de wereld van stichting Make-A-Wish door caberetier Rob Scheepers en laat je ontroeren en inspireren. Bovendien lever je daarmee een bijdrage aan dit goede doel dat de allerliefste wensen vervult van ernstig zieke kinderen. Make-A-Wish en Rob Scheepers slaan de handen ineen om op geheel eigen wijze het werk van Make-A-Wish onder de aandacht te brengen. Zowel wenskinderen als mensen die nauw betrokken zijn bij hen of bij de stichting, vertellen hun verhaal. Deze worden afgewisseld door video's en muzikale optredens. Door het kopen van een ticket voor deze voorstelling draag je bij aan de wensvervulling van ernstig zieke kinderen in Limburg.

Maandag
11 november

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Op de maquette krijgt u een totaaloverzicht van het Venrays centrum. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

12:00Elfde van de elfde – Enkeltje Venray Venray - De eerste editie van Enkeltje Venray in 2018 was binnen no-time uitverkocht en een groot succes. Daarom hoef je ook dit jaar geen retourtje Maastricht te regelen voor de officiële opening van het carnavalsseizoen, maar vier je het in Venray!
Op de elfde van de elfde barst de vastelaovesgekte los op het podium van Schouwburg Venray. De Artiest eten & drinken, Proeflokaal Goesting en Café Het Moment organiseren deze aftrap en hebben een bomvolle line-up neergezet: Hoondervel, La Bamba, Bjorn & Mieke, Fiorenza, Pruuf Mar, Verrékkes Moj en Feestband FEZZ.

Toneelvereniging Vreato bestaat 35 jaar.
Make-A-Wish meets Scheepers. Foto: Nicole Minneboo