Afbeelding
Foto: eigen foto

Demi kampioen in de VS


Tyler | Voetbalster Demi van Stappershoef uit Venray is met haar collegeteam kampioen geworden in de Verenigde Staten. Van Stappershoef verhuisde begin augustus van dit jaar naar Tyler (Texas).

Door Henk Lammen

Met haar collegeteam won ze zeventien van de achttien wedstrijden en pakte daarmee het conference- en regionchampionship. Komend weekend speelt ze in Mississippi om de finale van het district te winnen. Lukt dit dan speelt ze met haar collegeteam over twee weken de nationale finale in Florida. De 19-jarige Venrayse koos bewust voor een avontuur in Amerika. "Ik heb deze stap gemaakt omdat ik een grens wilde verleggen, mijzelf wil ontwikkelen, de Engelse taal beter wil beheersen. Bovendien staat het goed op mijn cv. Ik wil hier mijn bachelor-diploma behalen. De belangrijkste reden was voor mij dat ik hier iedere dag kan voetballen. Dat is wat ik het liefste doe. In combinatie met een studie is dit ideaal."

In Tyler studeert ze aan het Juniorcollege. Demi komt ook uit voor het vrouwenvoetbalteam van het college. Ze heeft nog geen seconde spijt gehad van haar keuze. "De verschillen tussen Nederland en Amerika zijn groot op academisch en sportief gebied. Op sportief gebied is het hier zo professioneel. Een trainingroom met alles wat je nodig hebt om te herstellen. Daar gaan we naartoe als we een pijntje hebben, voor of na trainingen en wedstrijden. Vooral de sportbeleving is hier zo anders. Dat trekt mij enorm aan. De sport wordt enorm serieus genomen door de technische staf en speelsters. We zijn echt een heel erg hecht team en dit is een van de kwaliteiten waarom we zo goed zijn. Iedereen probeert elkaar te helpen. Waar je ook maar kan. Ik denk dat dit een van de belangrijkste redenen is dat ik het zo naar mijn zin heb. Het drijft mij om iedere dag keihard te werken en er alles aan te doen om beter te worden. Voor mezelf en ook voor mijn team." Naast de sportbeleving kent haar verblijf ook schaduwkanten. Met een knipoog: "Wat betreft het eten gaat mijn voorkeur uit naar Nederland. Van de andere kant, bevalt het warme weer me prima."