'Juridisch zwak bij openhouden Aldi'


VENRAY | Wethouder Jan Loonen wil de Aldi aan Den Herk in Venray niet langer openhouden. De discounter moet in januari de deuren sluiten omdat de termijn van de tweede verlenging van de tijdelijke huisvesting op die plek afloopt. De gemeenteraad besloot dinsdagavond bij de algemene beschouwingen anders.

Enkele jaren terug kreeg Aldi een ontheffing van drie jaar om aan Den Herk een super te openen. Dat gebeurde om nieuwbouw van andere supers in Brukske mogelijk te maken. In die periode wilde Aldi op een andere plek in Venray een nieuwe super bouwen. Daarvan is nog geen sprake. De ontheffing is al twee keer verlengd. "Doen we het een derde keer, dan wordt de juridische hardheid erg dun", betoogde Loonen. "Mocht iemand daartegen in beroep gaan, weet ik niet hoe dat uitpakt. Daarbij helpt het de Aldi niet. Over een half jaar hebben we in Venray nog geen nieuwe locatie voor de Aldi." De nieuwbouw van de supers Jumbo en Lidl in Brukske zijn naar verwachting medio 2020 klaar.
De motie van Venray Lokaal voor een derde verlenging voor Aldi kreeg steun van de raad. Alleen CDA (9 zetels) stemde tegen.