Gezocht: analist, communicator en netwerker

VENRAY | Voor de nieuwe participatieraad zoekt de gemeente maatschappelijk betrokken mensen met een analytisch vermogen, een divers netwerk en communicatieve vaardigheden. Dat hield kwartiermaker Wim van Osch maandagavond in Heide het dorpenoverleg voor.


Van Osch, die door de gemeente is aangetrokken om de werving voor de raad te regelen, vindt de belangstelling uit de dorpen nog te mager. De participatieraad nieuwe stijl, die op 1 januari aantreedt, bestaat uit maximaal twaalf leden die voor vier jaar de raad vormen. De raad wordt betrokken bij de ontwikkeling van het sociale beleid en geeft het gemeentebestuur en ambtenaren advies. Nieuw in vergelijking met de vorige participatieraad is dat ook ongevraagd maatschappelijke vraagstukken bij college en gemeenteraad onder de aandacht kunnen worden gebracht. Op dit moment heeft Van Osch nog geen twaalf kandidaten bij elkaar, "maar we zitten heel dicht in de buurt."

Leden van de huidige participatieraad, die ophoudt te bestaan, mogen solliciteren. Voorwaarde is volgens Van Osch dat een kandidaat niet aan een politieke partij gebonden is. "Politieke partijen mogen niet aan leden gaan trekken." De sollicitatietermijn sluit 1 december. Een commissie met onder meer Van Osch selecteert de uitverkorenen die elk jaarlijks een vergoeding van duizend euro tegemoet kunnen zien. Info: wimvanosch@ziggo.nl