Volleyballers nog puntloos

Avance-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-21, 25-19, 25-16 en 25-11.

Sambeek | Na vier duels zijn de volleyballers van ActiveRooy nog puntloos in de tweede klasse H. In Sambeek werd afgelopen zaterdag opnieuw met 4-0 verloren.

In de eerste set kregen de Venraynaren kansen om de eerste set van het seizoen te pakken. Het jonge, maar getalenteerde team uit Sambeek grossierde in passfouten en persoonlijke fouten. ActiveRooy, zelf ook nog steeds zoekende naar vaste patronen, wist hierdoor goed aan te haken bij deze tegenstander. Lange tijd ging het gelijk op, zonder dat er fantastisch gespeeld werd. In de slotfase pakte de thuisploeg de winst: 25-21. De tweede set liet hetzelfde spelbeeld zien. Het spel was echter aan beide zijden meer verzorgd en het aanvalsspel beter. De gasten toonden vechtlust, beten zich vast in de tegenstander, maar stonden uiteindelijk opnieuw met lege
handen: 25-19.

In de derde set kwam de thuisploeg op stoom en legde de achilleshiel van het huidige ActiveRooy bloot. Met slechts een wisselspeler aan de zijlijn, een spelverdeler geblesseerd aan de kant en opnieuw twee afwezigen, was het lastig tot tactische omzettingen te komen. Op een achterstand van 12-6 werd toch een poging ondernomen. Toon Wijnen nam de spelverdelersrol over van Rik Wienen die voor meer aanvalskracht zou zorgen op de diagonaal. Dat pakte aanvankelijk goed uit. ActiveRooy naderde tot op een punt. Die lijn kon echter niet doorgetrokken worden. In de slotfase waren persoonlijke fouten er debet aan dat de setwinst in eigen huis bleef: 25-16. In de vierde set doofde het vuurtje aan Venrayse zijde en met een 25-11 nederlaag ging het duel als een nachtkaars uit.