Koploper te sterk voor Manual

Manual-Rapiditas 2 28-46 (18-23). Doelpunten Manual: Tom Hawinkels (9x), Martijn Schütte (6x), Driek Gabriëls, Jan Vorstenbos, Joep van den Heuvel, Joep Weijs en Nick Hawinkels (allen 2x), Jochem Duisters, Joost Ueberbach en Okke Boon.

Venray | In de eerste klasse verloren de handballers van Manual de thuiswedstrijd tegen Rapiditas 2 uit Weert: 28-46. In het begin wist Manual bij te blijven tegen een team waarbij diverse spelers uitkomen in de tweede divisie met het eerste herenteam van Rapiditas. In de eerste helft speelde Manual op snelheid en wist het Rapiditas toch lastig te maken met diverse goede aanvallen. Ook stond de verdediging als een huis en beloofde het een doelpuntrijke pot te worden aan beide zijdes. Met een kleine 18-23 achterstand gingen de Venrayse handballers de rust in. Na de rust sloeg het spelbeeld om. Manual had moeite om tot scoren te komen en Rapiditas gaf veel gas in de tegenaanval en wist eenvoudig te scoren. Uiteindelijk was de marge bij het laatste fluitsignaal achttien treffers. Op zaterdag 9 november speelt Manual in Heythuysen tegen hekkensluiter VIOS 2, aanvang 20.15 uur.

Jumpers'76 blijft verliezen

BC Virtus 2-Jumpers'76 75-66 (36-35). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense 32 punten en Wouter Oosterbeek (19).

Werkendam | In de tweede klasse blijven de basketballers van Jumpers'76 verliezen. In het verre Werkendam was BC Virtus 2 vooral na rust te sterk: 75-66. Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd en hielden elkaar in evenwicht. Aan de kant van Jumpers'76 speelde Dirk Laurense een sterk eerste kwart met twaalf punten: 19-17. In het tweede kwart begon de thuisploeg sterker en pakte een voorsprong van acht punten. Vervolgens trokken de gasten, mede door vijf punten van Jacub Juszizuk, de stand weer gelijk. Door de foutenlast moesten Kelvin Lammerts van Bueren en Jacub Juszizuk noodgedwongen plaatsnemen op de bank om ze de tweede helft nog te kunnen inzetten. Met het kleinst mogelijke verschil ging de thuisploeg rusten: 36-35.

In het derde kwart pakten de Venrayse basketballers een voorsprong met een driepunter van Marcel Kuypers. Toch was het de thuisploeg die vervolgens het initiatief nam en een voorsprong pakte van zeven punten. Met een sterk spelende Wouter Oosterbeek, tien punten in dit kwart, probeerde Jumpers'76 terug te komen. De thuisploeg hield echter een voorsprong van zeven punten. In het laatste kwart moest Dirk Laurense na zijn vijfde fout naast Jacub Juszizuk op de bank plaatsnemen. Jumpers'76 probeerde nog langszij te komen maar de thuisploeg bleef de voorsprong houden: 75-66.

Op zaterdag 9 november speelt de Venrayse ploeg in De Wetteling tegen BV Schijndel, aanvang 14.10 uur.

Voetbalsters Venray onderuit tegen MVC

Venray | De voetbalsters van Venray waren zondagmiddag een maatje te klein voor MVC'19: 0-2.

Venray begon slecht aan het duel en daar profiteerden de bezoekers optimaal van. MVC stond na een kwartiel voetballen al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Venray kwam nauwelijks aan kansen toe.

Brigit Arts was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zij miste het doel. Na rust stopte keepster Lucy Hagens nog een strafschop.