Ysselsteyn zakt verder weg

Ysselsteyn-Merefeldia 0-2 (0-2).

Ysselsteyn | Ysselsteyn blijft dit seizoen wisselvallig presteren in de derde klasse C. De ploeg werd zondag op eigen veld met 0-2 verslagen door Merefeldia. De equipe van trainer Ruud Jenneskens heeft de nederlaag voornamelijk aan zichzelf te wijten.

Ysselsteyn begon goed aan de wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij. De bezoekers uit Nederweert loerden nadrukkelijk op de counter. Zo kreeg Ysselsteyn na een kwartier spelen ook enkele goede kansen en werd een vliegend schot van Dennis Teunissen prachtig gekeerd door de Nederweertse keeper en nauwelijks 5 minuten later zag Bas Koopmans zijn schot naast het doel verdwijnen.

Daarna sloeg Merefeldia genadeloos toe. De bezoekers scoorden twee keer in zeven minuten en zo keek Ysselsteyn plotsklaps tegen achterstand aan 0-2. Na rust bleef Merefeldia de bovenliggende partij. De thuisploeg was tot weinig in staat en bij de bezoekers groeide het geloof in een goede afloop. Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels voorkwam een grotere uitslag met enkele katachtige reddingen.

Ysselsteyn neemt het zondag op tegen HBSV.