Hockeyers winnen derby

Venray-Blerick 3-1 (1-0). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x) en Onno Sevenheck.

Venray | De hockeyers van Venray herstelden zich van de zeperd tegen Concordia (0-5). In eigen huis werd met 3-1 de derby van Blerick gewonnen. Guido Pop (2x) en Onno Sevenheck tekenden voor de treffers. Door de zege staat nieuwkomer Venray nu gedeeld derde in de tweede klasse. Aanvoerder Guido Pop zag een strafcorner op de lijn gestopt door een Blericks lichaam. De toegekende strafbal pushte hij vervolgens koelbloedig binnen. De 1-0 was tevens de ruststand. Na de pauze kwamen de gasten meer in hun spel. Toch was het Venray dat de voorsprong verdubbelde. Een prachtige pass van Jasper van Rijn werd door Onno Sevenheck in twee keer hoog in het doel geflatst. Aan beide kanten ontstonden er nog meerdere kansen, alleen werden deze niet benut door Venray en Blerick. In het vierde kwart werd Venray slordig en nerveus en kreeg Blerick meerdere strafcorners. De eerste strafcorner werd goed tegengehouden door keeper Jongeneel, bij de tweede was hij kansloos: 2-1. Met zijn tweede treffer van de dag besliste Guido Pop het duel definitief. Na een snelle counter sloeg hij de bal in de linkerhoek. Dat betekende tevens de genadeklap voor de gasten uit Blerick.

Op vrijdag 8 november speelt Venray de eerste wedstrijd om de Silvercup, uit tegen Horst. Op zondag 10 november speelt Venray voor de competitie uit tegen Apeliotes, nummer vijf van de ranglijst. Aanvang 14.45 uur.

Twee keer winst Lake Valley

Venray | De zaalvoetballers van Lake Valley waren vorige week twee keer succesvol. Na een 5-3 thuiszege in het bekerduel tegen ZV Remunj, werd in de competitie een 3-5 overwinning behaald tegen FSG in Sittard.

In de tweede ronde om de districtsbeker ronde was Lake Valley te sterk voor ZV Remunj uit Roermond. Het team uit Venray speelde aanvallend sterk, liet verdedigend echter enkele steekjes waardoor de gasten lang in de wedstrijd bleven. De doelpunten werden gescoord door Tim Jeuken en Mats Cuijpers (beiden 2x) en Nathan van Gerven.

Het competitieduel tegen FSG in Sittard in de hoofdklasse werd verdiend gewonnen door Lake Valley. FSG probeerde gedurende de hele wedstrijd het jonge Venrayse team uit de wedstrijd te krijgen met vervelend gedrag. De spelers van Lake Valley bleven echter rustig en namen in de tweede helft afstand van de thuisclub. Veel tijdstraffen voor grove overtredingen van FSG overschaduwden het duel. de doelpunten werden gescoord door Nino Bruns (2x), Remco Peggen, Daan Willemsen en Nathan van Gerven. Op vrijdag 8 november om 20.30 uur in sporthal de Wetteling speelt Lake Valley tegen De Gastronoom uit Neer.

Harde les voor voetbalsters SSS

Overloon | De voetbalsters van SSS'18 zijn zondag hard over de knie gelegd door Honteniss: 2-6.

De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Isabel Hengst, maar de bezoekers waren voor rust twee keer trefzeker vanuit de omschakeling: 1-2. Hontenisse speelde ook in de tweede helft op de counter en daar had SSS moeite mee. Het werd 1-3, maar Loes van Bree deed snel wat terug en maakte de aansluitingstreffer: 2-3. In het restant van de wedstrijd gaven de bezoekers een lesje in efficiƫntie: 2-6.