Afbeelding
Foto: Picasa

Blitterswijck bevrijd

Blitterswijck | Het bevrijdingsconcert Blitterswijck bevrijd wordt gehouden op zaterdag 9 november om 19.00 uur door muziekvereniging Moed en IJver samen met basisschool St. Anna.

De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 hebben zich via de muzieklessen van Muziek in de Klas hierop voorbereid. Ook het jeugdorkest levert een bijdrage. Opa Hay en kleindochter Lieke zorgen via een dialoog voor de verbinding tussen de diverse muziekstukken, die vergezeld gaan van passende beelden. Op het programma staan onder meer de Soldaat van Oranje, Band of Brothers en de Langste Dag.

Juffrouw Veron van de basisschool zingt liedjes van Vera Lynn, maar ook meester Paul laat van zich horen. Twee nummers worden gezongen door Herman Vermazeren en Evert Jochijms. Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk nummer van alle deelnemers en het
publiek.

Op 26 november 1944 kwam er voor Blitterswijck een einde aan de oorlog. Na vijf zware oorlogsjaren was men weer vrij. Een groot deel van het dorp lag in puin. De kerk, de molen en het kasteel waren vernield. Geleidelijk aan kon met de wederopbouw worden begonnen. In de maand november wordt met verschillende activiteiten gevierd dat het dorp 75 jaar geleden is bevrijd.

Het concert begint om 19.00 uur in De Zaal in Blitterswijck. De zaal is open vanaf 18.30 uur en de entree is gratis.

Foto: Herman Vermazeren en Evert Jochijms zingen samen twee nummers tijdens het bevrijdingsconcert in Blitterswijck.