Afbeelding
Foto: Persfoto

Cheque Zambia

Venray | Het lot bracht Coenders Bewindvoering/Levensexecuteur uit Horst, Personato Werving & Selectie uit Venray en Xavier Friesen van de stichting Bouwstenen voor Zambia bij elkaar. Een gelukslot voor de kinderen van de Linda Blind Farm School in Zambia.

Carla Coenders, eigenaar van Coenders Bewindvoering: "Met ons bedrijf waren wij bij Inspire in Schouwburg Venray." Het evenement, gehouden Rabobank Jongeren Community, waar meer dan 65 bedrijven en honderden scholieren en studenten elkaar ontmoeten. De opening was een interviewprogramma in de opzet van College Tour. Studenten, scholieren en ondernemers mochten vragen stellen aan een inspirerende gast. Dat was de 17-jarige Xavier Friesen over zijn werk voor Bouwstenen voor Zambia. Brigitte Kreuzer, medewerkster van Coenders Bewindvoering: "Op de beurs stond ook Personato Werving & Selectie. Hun stand opgefleurd met een heus Rad van Fortuin. Mij werd gevraagd of ik aan het rad wilde draaien en mijn gegevens achter wilde laten. Zo zou ik kans kunnen maken op een get-ready-for-work cheque."

Dat lot bleek Brigitte Kreuzer goed gezind. Vorige week stond plots Daphne Roox, Recruitment Consultant van Personato, bij Coenders Bewindvoering op kantoor met een mooie cheque in haar handen. Brigitte Kreuzer: "Als team hoefden we niet lang na te denken. We waren onder de indruk wat Xavier al op zo'n jonge leeftijd voor elkaar heeft gekregen voor hele kwetsbare kinderen in Zambia. Daarom hebben we, in overleg met Personato, besloten deze mooie cheque van 400 euro te doneren aan Bouwstenen voor Zambia." Daphne Roox van Personato: "Vrijdag hebben wij samen deze cheque overhandigd aan Xavier Friesen. Het tekent zijn enthousiasme en bevlogenheid dat we meteen een uur lang een boeiend gesprek hadden over zijn werk en de situatie in Zambia. Alsof we even zelf in Zambia waren. Zoals Xavier benadrukt: alle donaties aan zijn stichting komen helemaal ten goede aan de bevordering van onderwijs voor deze kwetsbare kinderen. Zodat ze zelf aan een betere toekomst kunnen bouwen. Het idee van Coenders Bewindvoering om de gewonnen cheque door te geven aan Bouwstenen voor Zambia, ondersteunt Personato daarom heel graag."

Op de foto van links naar rechts: Brigitte Kreuzer, Daphne Roox, Xavier Friesen en Carla Coenders.