United wint topper en is koploper

Heijen-SV United 1-2 (1-2). Doelpunten United: Rik van de Pasch en Bram Lookman. Rode kaart: Simon ter Braak.

Heijen | Dankzij een 1-2 overwinning op bezoek bij concurrent Heijen is SV United de trotse koploper van de vierde klasse G. Promovendus United speelde alleen gelijk tegen SVEB (1-1). De overige zes duels werden in winst omgezet.

United schoot uit de startblokken tegen Heijen en stond binnen acht minuten op een 0-2 voorsprong. De score werd geopend door Bram Lookman. Hij scoorde op aangeven van spits Andy Phillips. Niet veel later was Phillips opnieuw de aangever. Ditmaal legde hij de bal voor op Rik van de Pasch, die de trekker overhaalde en voor 0-2 zorgde.

Na twintig minuten voetballen kwam Heijen beter in de wedstrijd. Dat resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer. Doelman Bas Rademacher bleef het antwoord schuldig op een vrije trap van de thuisploeg. De doelman van de bezoekers gleed uit en kon niet meer op tijd reageren. Nog voor rust groeide Rademacher uit tot held van United. De keeper redde een aantal keren uitstekend op gevaar van de thuisploeg. Ook na rust bleef Heijen de bovenliggende partij en het werd voor United nog moeilijker toen Simon ter Braak zijn tweede gele kaart ontving. De zege hing diverse keren aan een zijden draadje, maar Rademacher hield zijn doel in de tweede helft schoon. United kan zondag beslag leggen op de eerste periode. Dan komt Meterik op bezoek in Wanssum. Het team van Fenne Smits heeft aan één punt genoeg om de periodetitel te pakken.