Agent gewond na aanrijding

Venray | De 20-jarige man uit Venray die donderdagavond aangehouden is bij een aanrijding in Venray, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft maandag besloten zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen te verlengen.

De man zou bewust op een agent zijn ingereden tijdens een controleactie bij de Sint Servatiusweg ter hoogte van D'n Herk. Of de actie van de man bewust is geweest, kan een woordvoerder van het Openbaar Ministerie niet bevestigen. "Het staat voor ons niet vast dat er opzet in het spel is geweest. Daar kunnen we nu nog niks over zeggen. Het wordt allemaal nog onderzocht." De woordvoerder meldt wel dat de man wordt verdacht van rijden onder invloed en het bezit van drugs.

Agenten wilden het voertuig tijdens de actie controleren en gaven het voertuig een stopteken. De bestuurder van de auto reed vervolgens op een agent in en raakte hem met zijn voertuig. Bij de aanrijding raakte de agent lichtgewond aan zijn been.

Over ongeveer twee weken wordt meer duidelijk over de zaak. De rechter-commissaris zag in ieder geval genoeg redenen om de 20-jarige verdachte uit Venray langer in hechtenis te houden.