Dj Rico is apetrots op zijn nominatie bij de party awards.
Dj Rico is apetrots op zijn nominatie bij de party awards. Foto: Wildschieters

Nominatie dj Rico

Venray | Een bijzondere nominatie voor dj Rico uit Venray. De 30-jarige dj is genomineerd voor populairste opkomende party-dj van Nederland. "Het is heel tof om na zeven jaar fulltime draaien deze erkenning te krijgen", vertelt Ricardo Jacobs trots. De party awards worden op 27 november uitgereikt in de Cue in Breda.

Als genomineerde is dj Rico uitgenodigd voor de speciale feestavond. Hij moet echter verstek laten gaan. "We hebben een vakantie geboekt naar Mexico, dus ik kan er helaas niet bij zijn. Mocht ik winnen, dan kunnen ze natuurlijk altijd even bellen." In de categorie van Jacobs zijn 35 dj's genomineerd. De Venraynaar is al blij als hij bij de beste tien komt. "Deze nominatie is al zo tof! Ik werk er heel hard voor en het is fijn dat mijn werk wordt gewaardeerd." Als dj Rico staat hij onder meer maandelijks in feestcafé De Koets in Venray. De dj heeft gemiddeld drie optredens per week, maar dat aantal groeit gestaag. "Ik kan nu al vaak vier keer aan de bak, dus het is wel aanpoten. Je bent altijd tot in de late uurtjes aan het werk. Ik denk dat mensen mijn werk wel onderschatten. Ik moet veel nachten doorhalen. Vroeger dronk ik nog wel een biertje tijdens het draaien, maar dat is nu toch echt Spa blauw."

Jacobs kwam voor het eerst in aanraking met het vak toen hij als glazenophaler werkte bij discotheek Zenith in Venray. Later zorgde hij er bij de discotheek voor dat de lichtshow naadloos aansloot op de muziek. "Ik ben daarna aan de slag gegaan als dj bij het discozwemmen in Venray. Ik word nog steeds van die tijd herkend, dat is wel grappig." Daarnaast draait Jacobs onder meer regelmatig bij de Evenementenhal Venray en ook staat hij tijdens de Venrayse kroegentocht bij Anno'54. "Het is natuurlijk kicken om voor 1500 mensen de draaien, maar kleinere feesten en evenementen zijn ook erg speciaal. Dan kun je nog meer inspelen op de wensen van het publiek. Als er duizend mensen voor je neus staan, is dat moeilijker."

Ook de komende maanden hoeft Jacobs zich niet te vervelen: "Ik ben nu al volgeboekt tot juli 2020. Je kunt wel stellen dat het goed gaat." Stemmen op dj Rico kan via www.partyawards.nl/stemm/. "Ik droom van de winst, maar dat lijkt me niet realistisch."