Arbiter De Loos staakt SV Venray(video)

SV Venray-Wilhelmina'08 4-3 (2-3). Doelpunten Venray: Robert Willemse, Niek Versteegen (2x) en Stijn Brinkman. Duel werd gestaakt.

Venray | Het duel tussen Venray en Wilhelmina'08 uit Weert werd zondagmiddag na zeventig minuten voetballen gestaakt door scheidsrechter René de Loos. Oorzaak van de staking zouden oerwoudgeluiden zijn die een supporter van de thuisploeg maakte richting een speler van Wilhelmina. Op het moment dat de arbiter affloot, stond Venray op voorsprong: 4-3.

Venray-trainer Frans Koenen heeft de oerwoudgeluiden niet gehoord, maar als er daadwerkelijk wat is geroepen, dan keurt hij dat ten zeerste af. "Deze geluiden horen niet thuis op een voetbalveld en discriminatie keuren wij als vereniging uiteraard af."

De scheidsrechter staakte het duel op aangeven van zijn grensrechter. Volgens de grensrechter zouden er oerwoudgeluiden zijn gemaakt door een supporter, toen de speler van de bezoekers een vrije trap meekreeg. Aanvoerder Stijn Brinkman, die zelf geen oerwoudgeluiden heeft gehoord, maakte namens Venray excuses in de kleedkamer van Wilhelmina. "We staan als spelersgroep absoluut niet achter deze actie en willen er niet mee geassocieerd worden. De man die dit heeft gedaan, moet geschorst worden. Hij hoort niet aan de zijlijn van een voetbalveld thuis."

Het duel werd zondag al eerder korte tijd stilgelegd omdat er vanuit het publiek wat werd geroepen, maar daarna werd de wedstrijd weer hervat. De onafhankelijke aanklager amateurvoetbal gaat de zaak onderzoeken. Volgens de handleiding tuchtzaken amateurvoetbal van de KNVB kan de bond een toeschouwer die een speler discrimineert voor minimaal drie maanden schorsen. Bij herhaling is de straf minimaal zes maanden.

Venray kwam zondagmiddag al snel 0-2 achter. Verdediger Robert Willemse maakte 1-2, maar daarna kwamen de bezoekers op 1-3. Via twee treffers van Niek Versteegen kwam Venray terug in de wedstrijd: 3-3. Stijn Brinkman schoot de thuisploeg op voorsprong en twee minuten na de treffer van Brinkman werd het duel gestaakt. "We waren hard op weg naar de eerste zege van het seizoen. Jammer dat het dan zo moet eindigen", besluit Koenen.