Kay Wijenberg probeert een verdediger van HBV te passeren.
Kay Wijenberg probeert een verdediger van HBV te passeren. Foto: Bas Delhij

Eerste familiegoal bij Holthees

Holthees | Nog nooit speelden de broers Sander en Robin Arts in een elftal. De voetballers van Holthees stonden afgelopen zondag samen aan de aftrap in het duel met HBV. Het werd een middag om nooit te vergeten voor de broers uit Maashees. Zowel Robin als Sander kwam tot scoren en Holthees was met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Beers. Door de overwinning stijgt Holthees naar de tweede plek op de ranglijst van de vijfde klasse G.

Door Willem Menting

De wedstrijd was zondag nog geen kwartier oud toen Sander Arts met een wippertje de 1-0 op het scorebord zette. Op het oog geen bijzondere treffer, maar de aangever was zijn broertje Robin (26). Het was de eerste keer dat de 32-jarige spits scoorde op aangeven van zijn jongere broer. "Robin is de reden dat ik nog een jaar voetbal. Ik kan nu met hem samenspelen bij Holthees, anders was ik al lang gestopt. Dat we dit nu samen meemaken, is wel erg bijzonder."

De laatste jaren hebben beide broers veel te kampen gehad met blessures. Robin voetbalde zelfs ruim anderhalf jaar niet. "Ik stond wel ingeschreven bij SV United, maar ik speelde nooit. Ik heb lang last gehad van mijn liezen, maar hopelijk liggen die problemen nu achter me. Ik wil weer lekker voetballen en dat lukt aardig." Sander speelde jarenlang in het shirt van Nulandia uit Nuland. Nu hij terug is bij Holthees staat het plezier voorop. "Ik ben een echt voetbaldier. Nu wil ik eerst fit blijven, dit was mijn eerste volledige wedstrijd."

Sander kreeg in de eerste helft de uitgelezen kans op de 2-0, maar hij schoot de bal in het zijnet toen hij de keeper al gepasseerd was. "Die mocht je wel maken", grapt Robin. "Daar heeft hij wel gelijk in. Je bent nooit te oud om te leren", lacht Sander als inmiddels de eerste biertjes bij de broers zijn gearriveerd. De gebroeders gaan met Holthees voor een plek in de top drie van het klassement. "We hebben een smalle selectie. Als we allemaal fit blijven, kunnen we ver komen. We werken allemaal ontzettend hard voor elkaar. We hebben een hechte groep bij Holthees en dat komt de prestaties ten goede."

Holthees kreeg de overwinning afgelopen zondag absoluut niet cadeau. HBV was lange tijd de bovenliggende partij, maar de scherpte ontbrak in de afronding en doelman Marco Rijnen bleek bijna niet te kloppen. In de tweede helft werd het toch 1-1, maar Holthees gaf zich niet gewonnen. Tien minuten voor tijd greep Robin Arts zijn moment. Hij werd diep gestuurd door Koen Janssen en rondde koeltjes af. Het doelpunt leidde tot grootse vreugde bij Holthees. Robin werd bij de hoekvlag bedolven onder zijn dolgelukkige medespelers. Daarna ging HBV op zoek naar de gelijkmaker, maar Holthees sloeg toe uit een counter. Koen Janssen bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-1. Daarna kreeg HBV nog de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Holthees-doelman Rijnen keerde een strafschop van HBV-spits Daan Klievink. Het was voor Holthees de vierde zege op rij. Koploper Merselo heeft na zeven wedstrijden drie punten meer. Zondag neemt het team van John Klaassen het in Middelaar op tegen Astrantia.

Holthees-HBV 3-1 (1-0). Doelpunten Holthees: Sander Arts, Robin Arts en Koen Janssen.

Holthees: Rijnen; Koen Janssen, Ruud Janssen, Bonants, Coppus; Ingenpas (72. Van Tilburg), Wijenberg, Jost; Robin Arts, Sander Arts, Boy Janssen.