Afbeelding
Foto: Persfoto

Indoorseizoen
De Pioniers start

Venray | Motormodelvliegclub De Pioniers Venray start op vrijdag 8 november met haar indoorvliegseizoen.

In de winterperiode wordt er om de twee weken vanaf 20.00 uur in sporthal Plein 27 in Maashees indoor gevlogen met kleine modelvliegtuigjes die met een elektromotor aangedreven worden.

"We hebben zo'n dertig leden, allemaal mannen. De meeste van hen komen uit de gemeente Venray", zegt Eric Aarts. "Vanwege de weersomstandigheden vliegen we nu om de twee weken binnen in de sporthal in Maashees, maar als het even kan, zijn we op ons buitenterrein De Versen in Oirlo aan het vliegen."

De leden vliegen in de lente, de zomer, de herfst en de winter: het het hele jaar door dus. Buiten met grotere modellen dan binnen. Alle facetten van de modelvliegsport zijn binnen de club vertegenwoordigd, waaronder zwevers, motorvliegtuigen en helikopters, die worden aangedreven door elektro- of brandstofmotoren.

Het modelvliegveld De Versen is te vinden aan de Sinnesstraat in Oirlo en is alleen toegankelijk indien er leden van De Pioniers aanwezig zijn.

Mensen die interesse hebben in onze club of een keer willen komen kijken, zijn van harte welkom tijdens de vliegbijeenkomsten in Maashees en/of Oirlo.

Voor meer informatie over de data van de bijeenkomsten kijk op de website www.pioniers-venray.nl en/of Facebook: https://nl-nl.facebook.com/MmvcDePioniersVenray,