Vervolg voorpagina

Supersoap duurt half jaar langer

Venray | Dat het supermarktenverhaal inmiddels de status van soap heeft, werd dinsdagavond tijdens de algemene beschouwingen nog een onderstreept.

Waren er eerder een kleine acht locaties in Venray waar een supermarkt zou kunnen landen, inmiddels is er geen eentje meer over, constateerde wethouder Jan Loonen. In het voorjaar waren de Toverbal en de Dr. Poelsschool nog in beeld. Na het besluit van de raad dat de Aldi niet bij de Dr. Poelsschool aan de slag mocht, werd ook meteen een streep door de Toverbal gezet. Althans, dat is de mening van het CDA. Samenwerking Venray (SV) denkt daar heel anders over. "De Toverbal is na dat besluit wel degelijk in beeld", betoogde SV-fractieleider Martin Leenders dinsdagavond. "De raad besloot in april tegen het voorstel te stemmen om de locatie Dr. Poelsschool aan te wijzen als definitieve voorkeurslocatie voor de Aldi. Maar ook stond in het voorstel 'de locatie Toverbal laten vervallen als voorkeurslocatie voor de vestiging van een supermarkt'. Hier stemde de raad dus ook tegen." Dat houdt volgens Leenders een dubbele ontkenning in, wat tevens een 'ja' inhoudt. "Dus de Toverbal is nog steeds een voorkeurslocatie." Guus Reintjes (CDA) las het evenwel anders.
Het wil wel zeggen dat de raad in dit geval zelf niet goed weet of hij nu tegen of voor een voorstel stemde. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij een soap.

'College blijft om de hete brij heen draaien'

Dat D66, PvdA en Samenwerking Venray dinsdag op de valreep de motie introkken die het college opriep stappen te zetten om op de locatie Toverbal de vestiging van een super mogelijk te maken, had volgens Leenders te maken met het feit dat er geen meerderheid voor was. "We hadden de motie in stemming kunnen brengen, maar kozen daar niet voor. Dat we in april al voor de Toverbal als locatie voor een super kozen, is duidelijk. Daar hoeft juridisch echt niet meer naar gekeken te worden, zoals sommigen denken. Maar die verwarring komt het college goed uit. Ze nemen maar geen besluit, blijven maar onderzoeken en om de hete brij heen draaien."
Loonen brengt dus voor de zomer opheldering. De supersoap wordt derhalve met minstens een half jaar verlengd.