Afbeelding
Foto: Willeke Boom

Jubileum bij Sint Theobaldusgilde

Overloon | Het Sint Theobaldusgilde uit Overloon heeft tijdens een ledenvergadering Willeke Boom in het zonnetje gezet. Dit vanwege het feit dat zij 25 jaar bestuurslid is.

Willeke Boom is op negenjarige leeftijd bij het Overloonse gilde begonnen met het bespelen van de klaroen. Later is ze overgestapt naar de trompet. Omdat het gilde van oudsher een mannenwereld was kon zij op 18-jarige leeftijd geen lid worden van het gilde en bleef ze 'gewoon' lid van de drumband. Later werd dat de DSB. Toen in 1993 ook vrouwen volwaardig lid van het gilde konden worden, werd ook Willeke Boom gildelid. Het jaar daarop werd ze gevraagd om het bestuur te komen versterken.

En zo gebeurde het dat ze als eerste vrouw toetrad tot het bestuur. Als bestuurslid heeft ze veel werk verzet. Denk daarbij aan de bouw van het gildehuis dat in 2001 werd geopend en de superloterij. Hierdoor konden er in 2003 nieuwe uniformen worden aangeschaft. In 2008 nam ze, weer als eerste vrouw, het secretariaat over van Ton Meijer en in 2017 nam ze het voorzitterschap over van Bas van Wieringen.


Als dank voor het vele werk kreeg Boom een oorkonde en werd ze door het gilde en beschermvrouwe Mieke in de bloemetjes gezet.