Maycel de Bruijn

Derde plaats Bryan Kersten

Venray | Traditioneel worden er na het officiële motorcrossseizoen nog enkele maïsplak-motorcrossen verreden.

Hiermee wil Motorsport Organisatie Nederland de beginnende wedstrijdmotorcrosser en de hobbyrijders de gelegenheid geven kennis te maken met de wedstrijdsport. Meerdere motorcrossers uit de regio Venray/Vierlingsbeek doen ook dit jaar aan deze crosses mee. In de klasse MX 1 liefhebbers wist Bryan Kersten (Maashees, foto) een podiumplaats te behalen. Kersten kende in de eerste manche een slechte start en was veroordeeld tot een inhaalrace. Met uiteindelijk een vijfde plaats in de manche behaalde hij uiteindelijk nog een mooi resultaat. In de tweede manche kwam hij na één ronde als derde door. Na nog even teruggevallen te zijn naar de vijfde plaats nam Kersten in de zevende ronde de koppositie over en sloot de manche winnend af. Hiermee eindigde hij in het dagklassement op de derde plaats.

Uitslagen: Zoutelande (KNMV): Vrijetijdsrijders: 7. Ruud Pijpers (Wanssum)

Handel (MON): Startbewijshouders: 12. Juup Tax (Wanssum). 13. Jules Deenen (Wanssum)

Liefhebbers MX 1: 3. Bryan Kersten (Maashees)

Liefhebbers 125cc-2 takt: A-finale 34. Wout Hermens (Groeningen) 36. Niels Huibers (Groeningen) 39. Gijs Peters (Groeningen)

B-finale 3. Bob Elbers (Overloon) 21. Sam Vousten (Groeningen) 41. Max Jeuken (Wanssum) 44. Jorn Jacobs (Overloon) 46. Thijs Kleeven (Vierlingsbeek)

Bromfiets versnelling: 21. Jules Deenen (Wanssum) 45. Bram Gossens (Wanssum).