Afbeelding
Foto: Persfoto

Twee jubilarissen harmonie

Leunen | Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide heeft op 1 november tijdens de jaarlijkse caecilia-avond twee jubilarissen in het zonnetje gezet.

Petra Marcellis is ruim 12,5 jaar lid en speelt klarinet bij het harmonieorkest. Naast het spelen in het orkest verzorgt ze het beheer en de aanschaf van bladmuziek. Ze is erg betrokken en slaat weinig activiteiten van de vereniging over. Ze heeft ook zitting in de Stuurgroep 100 jaar voor de organisatie van het 100-jarig jubileum in 2020. Ze kreeg het bronzen insigne opgespeld en bijbehorende oorkonde uitgereikt.

Jeu Steeghs kreeg voor zijn veertigjarig erelidmaatschap een oorkonde uitgereikt. Steeghs startte destijds bij de toenmalige fanfare als secretaris. Vijftien jaar lang vervulde hij deze taak en werd destijds al benoemd als erelid. Sindsdien blijft hij de harmonie volgen en slaat hij nauwelijks een concert of jaarvergadering over. En dat hij nog steeds meedenkt en meedoet, blijkt ook uit zijn betrokkenheid bij de organisatie van de reünie tijdens het 100-jarig jubileum.


Pastoor Jos Boon naar Maasbracht

YSSELSTEYN/MERSELO/VREDEPEEL | Pastoor Jos Boon verlaat na zeven jaar de parochies van Ysselsteyn, Merselo en Vredepeel. Hij gaat aan de slag in Maasbracht. Hij draagt eind november en begin december de laatste missen op in de drie Venrayse dorpen.

Door Henk Baltussen

Pastoor Boon (52) had het best nog een tijdje vol kunnen houden in de drie Peeldorpen. Aan de andere kant beseft hij zich terdege dat het bisdom als zijn werkgever hem op elk moment kan opdragen de koffers te pakken om naar een andere parochie te verkassen. "Dat weet je. Neemt niet weg dat ik het heel erg naar mijn zin heb gehad in deze regio." Het was wel een hele uitdaging er aan de slag te gaan. "Ik ben geboren in Brunssum, in zuidelijk Limburg. Daar woont een heel ander slag volk dan in het noorden. De mensen hier zijn opener, directer, meer rechttoe rechtaan. In het zuiden heb je meer de Duitse mentaliteit: ja zeggen, maar dan afwachten of het wel echt ja is. Voor het werk is de mentaliteit hier prettiger."
De bisschop stuurt Boon naar het midden-Limburgse Maasbracht met de parochies Brachterbeek, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak en Maasbracht. "Veel schippers wonen daar. Ik ken de volksaard van de mensen. Ik werkte ooit in het dekenaat Susteren."
Pastoor Boon neemt zaterdag 23 november tijdens de mis van 19.15 uur afscheid van Ysselsteyn, in Vredepeel doet hij dat zondag 1 december om 9.30 uur en vrijdag 29 december om 19.00 uur tijdens de mis in Merselo.