Afbeelding
Foto Hoedemaekers Venray

Wakkere Piëlhaas voor SV Venray

Venray | Carnavalsvereniging De Piëlhaas in Venray kent de Wakkere Piëlhaas dit jaar toe aan SV Venray. De Wakkere Piëlhaas wordt uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich onderscheidt, op educatief of charitatief gebied, binnen de Venrayse samenleving.

Vanaf de oprichting, 26 maart 1945, is SV Venray een afspiegeling van de Venrayse gemeenschap. Gedurende de jaren na de oprichting, als Venray groeit en er een multiculturele samenleving ontstaat, wordt het ook een multiculturele club wordt.

Progressief is SV Venray ook, de club sluit zich graag in een vroeg stadium aan bij nieuwe ontwikkelingen. Sinds de jaren zeventig is er al een damestak en vanaf 2006 beschikt de vereniging over een afdeling met G-voetballers. Het belangrijkste doel voor de vereniging bij alle vernieuwingen is dat iedereen moet kunnen genieten van de voetbalsport.

De club ontwikkelt zich daarom voortdurend zodat ze de aansluiting houdt met de gemeenschap. SV Venray neemt daarom bijvoorbeeld deel aan het Leefstijlakkoord binnen de gemeente Venray. Momenteel zijn er zo'n 900 spelende leden binnen de club en zijn er ook nog eens 300 vrijwilligers wekelijks in touw. Deze leden en vrijwilligers zorgen er samen voor dat er zeven dagen in de week gevoetbald kan worden op sportpark de Wieën. Een prestatie die veel commitment vraagt van iedereen die bij de club betrokken is.

Voor de toekomst is het doel dat inwoners van Venray die nu nog niet bereikt worden ook betrokken raken bij de club. Via de basisscholen en middelbare scholen probeert SV Venray in contact te komen met kinderen en jongeren die nog niet sporten. Daarnaast zijn er plannen om voor mensen die niet meer actief kunnen sporten voetbal cafés en sportquizzen te organiseren.

Hiermee levert de club haar bijdrage aan een sociale en sportieve samenleving. Het wezenlijk onderdeel zijn van het de samenleving is iets wat SV Venray dan ook belangrijk vindt en uitdraagt. Er is een grote verbondenheid met carnaval maar ook met andere culturele activiteiten. Op vele vlakken dragen de leden bij aan het mogelijk maken van deze evenementen, vaak in de rol van vrijwilliger.

De club is zich ook bewust van het feit dat het de regio nodig heeft. Zonder de clubs uit de dorpen, waar mede de talenten van de toekomst opgeleid worden, is de aanwas beperkt en verliest SV Venray een stuk van zijn bestaansrecht. Daarom is de club de grote aanjager van het overleg met de andere clubs uit de gemeente. De club is vanaf dag één verankert in de samenleving en de samenleving in al zijn facetten in de club. De Wakkere Piëlhaas wordt op zondag 17 november uitgereikt tijdens Hazepaeper in Schouwburg Venray.

Foto: Wim van Tits en Riv Snijders, oudste en jongste lid SV Venray. Foto: Hoedemaekers Venray.