Feest Xpeditielab


Venray | Het Xpeditielab viert op donderdag 16 januari vanaf 16.00 uur een feestje. Het feestje is drieledig met de opening van het bouwhuis, de heropening van het Xpeditielab en de lancering van de XPL-Link.

Xpeditielab opent de deuren van het Bouwhuis: hier gaan kinderen met verschillende onderdelen van de bouw aan de slag. Ze maken kennis met elektrotechniek, installatietechniek en andere activiteiten zoals dakpannen leggen en metselen. Bedrijven uit de bouw hebben meegedacht en gefaciliteerd in de realisatie van de opdrachten in het Bouwhuis.

Begin van het schooljaar verhuisde het Xpeditielab binnen het Raayland College. Het lab ging van de begane grond naar de tweede verdieping. Hier is een tribune gebouwd, de escaperoom verhuisde mee en het aanbod werd uitgebreid met opdrachten en apparatuur. Er is een website ontwikkeld voor leerkrachten van SPOVenray. Dit om leerkrachten makkelijker de weg te laten vinden in de wereld van I, W en T onderwijs. Het staat boordevol handige links, inspiratie en mogelijkheden op het gebied van ICT, wetenschap en techniek.

Leerkrachten van SPOVenray, partners van SpoVenray en Xpeditielab, bedrijven en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De middag vindt plaats in het Xpeditielab in het Raayland College in Venray.