Vrees voor sociale bezuinigingen

VENRAY | Iedereen in Venray moet mee kunnen doen in de samenleving, de traditionele sociale vangnetten moeten kleiner, de omgeving krijgt een belangrijkere rol toegedicht voor ieders geluk. Dat is grofweg het nieuwe sociale beleid dat de gemeente Venray voorstaat.

Voor het voorstel liep dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering niet iedereen warm. Erica Irene van den Akker van Samenwerking Venray zag er een ordinaire bezuinigingsmaatregel in. "Het kan alle kanten op met dit wollige taalgebruik. Onduidelijkheden volop. Tussen de mooie woorden zijn gewoon bezuinigingen te lezen. Deze kadernota kan terug naar de tekentafel." ProVenray sloot zich daarbij aan. Ook Emina Joosten zag in de plannen kostenbesparingen.
Theo Francken (Venray Lokaal) drukte de klagers op het hart dat het slechts een kaderstuk is.
Wethouder Anne Thielen liet weten dat het 'absoluut geen bezuinigingsoperatie is'. En dat de participatieraad het plan niet steunt? "De raad heeft waardevolle opmerkingen gemaakt", reageerde Thielen. Uiteindelijk steunde de raad buiten ProVenray de kadernota. Binnenkort staat het armoedeleid op de agenda. Voor de raad een eerste moment om na te gaan of het echt de goede kant opgaat.