Het Wedding Event van Wishes and Weddings.
Het Wedding Event van Wishes and Weddings. Foto: Persfoto

Donderdag 31 oktober

9:00ART IS A SHELTER – RUMAH Nieuwe tentoonstelling bij Odapark center for contemporary art. Van 8 september 2019 tot 12 januari 2020. Werken van diverse kunstenaars met een Molukse of Indische achtergrond.

Vrijdag
1 november

13:00Expositie WADT Venray - Expositie WADT nog van 25 oktober tot en met 16 nov. Vrijdags af 14.00 uur. Zaterdags en Koopzondag af 13.00 uur. WAD staat voor een " Waddenpanorama. WAT staat voor wat nog 13 kunstenaars aan kunstwerken tonen.

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

20:00Daniëlle Schel | Patroon Venray - Onvoorspelbaar tot de laatste seconde. Met ons goeie gedrag en ons beste beentje voor dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. In 'Patroon' tilt Daniëlle Schel de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wereld als je schoenen knellen? Entree: 17,50 euro.

Zaterdag
2 november

14:00Stadswandeling Venray Venray - Iedere zaterdag kun je vanaf 14.00 uur deelnemen aan een stadswandeling door het centrum van Venray. Deze wandeling wordt geleid door iemand van het Rooys Gidsen Gilde. Startpunt bij het VVV kantoor aan het Mgr. Goumansplein 1 Entree: 3 euro. Meld je van tevoren aan want vol = vol. Dit kan bij het VVV-kantoor via venray@vvvnoordlimburg.nl | 0478-510505.

20:00Mens erger je niet! | Milo Berlijn Venray - Milo houd je de lachspiegel voor. Lange rijen bij de kassa, hufterigheid in het verkeer, de constatering dat er te weinig Spaanstalige zangeressen in de Top 2000 zitten. Er is genoeg om ons druk over te maken. Mens erger je niet! Dat is de lachspiegel die Milo Berlijn ons voorhoudt. Aan de hand van hilarische en rake voorbeelden laat hij zien hoe we elke dag weer genadeloos onze eigen frustraties organiseren. Entree: 21,50 euro.

Zondag
3 november

12:30Wedding Event in Zaal Zeven Het Wedding Event van eventorganisator Wishes and Weddings vindt plaats op zondag 3 november in Zaal Zeven van hotel Asteria. Tijdens dit evenement voor aanstaande bruidsparen geven bedrijven uit de trouwbranche tips, adviezen en workshops in hun professie. Met behulp van een digitaal stempelsysteem in de gratis Wishes-app kunnen tevens stempels gespaard worden waarmee de bezoekers in aanmerking kunnen komen voor een plek in de dagfinale, waarin prijzen te winnen zijn voor hun huwelijksdag. Het Wishes and Weddings Event in Zaal Zeven duurt van 12.30 tot 17.30 uur. Kaarten voor dit trouwevenement zijn verkrijgbaar via de website www.wishesandweddings.nl en aan de deur.

13:30Popronde Venray - Op zondag 3 november biedt Popronde Venray vanaf 13.30 uur podium aan 32 bands, op 11 verschillende locaties in en rond het centrum. Popronde is gratis toegankelijk voor publiek. De deelnemende locaties: café Hulsman, The B, Proeflokaal Goesting, de Artiest, Kaffee Met, café de Uitmarkt, de Klokkenluider, Gastrobar TOF, studio van Omroep Venray, Restaurant De Taaafel en schoenenverkoop en herstelwinkel J&R Schoenen.

Maandag
4 november

20:00Koor van dit Moment Venray - Nieuw in Venray! Laat je ziel zingen in het Koor van dit Moment, in gebouw Jerusalem in Venray. Info op www.koorvanditmoment.nl.

Donderdag
7 november

14:00Seniorenwandeling in en om Geijsteren Geijsteren - IVN Geijsteren-Venray houdt op donderdag 7 november een seniorenwandeling in en om Geijsteren. De wandeling start om 14.00 uur bij de parkeerplaats langs de Nieuwlandsestraat voorbij zaal De Kei. Deelname is gratis. Tijdens de wandeling is er aandacht voor de verschillende landschappen die rondom Geijsteren liggen en aan cultuurhistorische bebouwing en (voormalige) boerderijen.

14:00Lezing KBO Venray - KBO Venray en AVOS houden op donderdag 7 november de lezing Onderduiken in de Tweede Wereldoorlog.
Velen hebben erover gehoord en zelf meegemaakt of zelfs onderduikers ondergebracht. Afko Schoonbeek heeft een studie gemaakt van de wereld van het onderduiken tijdens WO II. Hij wil deze kennis overdragen in de vorm van een lezing met beelden. De presentatie begint om 14.00 uur in De Kemphaan in Venray. Aanmelden kan bij Trees Cadirci via telefoon (0478)581238 of via e-mail edtreescadirci@ziggo.nl.

Vrijdag
8 november

18:30Sint-Maarten in Landweert Venray - Sint-Maarten trekt op vrijdag 8 november door de wijk Landweert in Venray.
Het verschil met andere jaren is dat er een compleet vernieuwde route wordt gelopen, onderweg zijn er traktaties en is er een show met Sint-Maarten, paarden en vuur. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij wijkgebouw 't Stekske in Venray. Na de tocht is er warme chocolademelk.

Zaterdag
9 november

19:00Bevrijdingsconcert BLITTERSWIJCK BEVRIJD! Blitterswijck - Op 26 november 1944 werd Blitterswijck bevrijd. Dit wordt herdacht met diverse activiteiten. Muziekvereniging Moed en IJver organiseert een bevrijdingsconcert, samen met kinderen en leerkrachten van basisschool St. Anna. Ook het eigen opleidingsorkest "de Muziekbende" laat van zich horen. De toegang is gratis.

Expositie WADT van 25 oktober tot en met 16 november.
Jan Gommans leidt het Koor dit Moment.