Twijfels over toekomst The B


VENRAY | Gezien de plannen en het enthousiasme van vertegenwoordigers van de zes jeugdcentra in de gemeente Venray, moet het vast goed gaan komen, meende de gemeenteraad dinsdagavond. De toekomstplannen werden dan ook raadsbreed gesteund. Alleen over de toekomst van de Venrayse The B bestaan serieuze twijfels. 


Vooral als beroepskrachten die nu nog hulp verlenen verdwijnen, ziet Joep Gielens (ProVenray) het somber in. "The B zal altijd professionele ondersteuning nodig hebben met een nieuw gebouw van meer dan een miljoen euro. Anders is dat het einde van The B. Ook de voorzitter van The B vindt dat wij een punt hebben. Als er een krachtig bestuur zit, moet de professionele steun verdwijnen. Als de kwartiermaker dat binnen een jaar klaarkrijgt, is dat een wereldprestatie."

Ook Bas Künen (VVD), Berry van Lierop (SV) en Henk Bisschops (PvdA) vroegen zich af wanneer een bestuur volwaardig is.
Verantwoordelijk wethouder Anne Thielen zegt alle vertrouwen te hebben in de kwartiermaker die bij alle zes centra aan de slag gaat. "Andere partijen zoals de schouwburg willen daarbij helpen."
"Maar als het niet lukt?", probeerde Gielens. "Het gaat goedkomen, pareerde Thielen. "Over een jaar komen we hier liever niet meer op terug", waarmee ze de deur toch op een kiertje hield.