Afbeelding
Foto: EGON NOTERMANS ZEBRA FOTOSTUDIO

Wereldpaviljoen beste Dagje Uit

Steyl | Wereldpaviljoen in Steyl is bij de landelijke brancheorganisatie Erop Uit in Eigen Land geëindigd in de Top 3 Beste Dagje Uit 2018-2019.

Het Wereldpaviljoen eindigde landelijk op de tweede plaats. Op de eerste plaats eindigde Watertaxi Rederij Hoorn (Noord-Holland). Volgens Erop Uit in Eigen Land is het Wereldpaviljoen het beste Dagje Uit in 2019-2020. Jaarlijks organiseert deze landelijke organisatie een wedstrijd. Het publiek kan via internet een stem uitbrengen. Het Wereldpaviljoen in Steyl, een initratief van SOS Meerlo-Wanssum, is een culturele attractie waar bezoekers, jong en oud, kennis kunnen maken met andere culturen. Dit kan in het decor van een Nicaraguaans dorpje en het Ghana-belevingscentrum.

Deze week bestaat deze vrijwilligersorganisatie vijf jaar. Het Wereldpaviljoen is elke woensdag- en zondagmiddag voor het publiek geopend. Door de week volgens schoolklassen uit Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant educatieve belevingslessen. De afgelopen vijf jaar passeerden 26.250 bezoekers de kassa van het Wereldpaviljoen. Ook bezochten 300 schoolklassen uit de regio met in totaal 9000 scholieren de educatieve belevingslessen mondiale vorming in het Wereldpaviljoen.

Foto: Kinderen djembé in het Wereldpaviljoen (foto Zebra, Venlo)