Afbeelding
Foto: Tim Schoeber

Dylan en Marit gaan trouwen

Venray | Dylan Haegens (27) en Marit Brugman (29) stappen in het huwelijksbootje. Dat heeft het populaire YouTube-koppel uit Venray dinsdag bekendgemaakt via hun eigen Instagram-kanalen. 'Geloof het of niet, maar het is echt gebeurd. Vandaag tijdens de allerlaatste Cliffhanger ooit. Marit is nu officieel mijn verloofde', meldt een dolgelukkige Haegens.

"Voor de laatste opnames had ik mezelf voor de zoveelste keer in een trouwjurk gehesen. Ik wist alleen oprecht niet dat er nu een echt aanzoek zou volgen. Dylan moest het volgens mij wel een paar keer vragen om echt tot mij door te dringen. Ik dacht dat het een grap was", vertelt Brugman een dag later nog steeds vol ongeloof.

Brugman was de enige in de zaal die niks van het aanzoek wist. "Iedereen zat in het complot. Het was zo bijzonder. Al onze dierbaren waren aanwezig. We hebben het ook meteen goed gevierd. Dylan had onder meer pannenkoeken geregeld via Edwin Hollanders van De Perdstal. Zelf is hij niet zo van de pannenkoeken, maar ik ben er gek op. Voor Dylan was er natuurlijk een tosti geregeld." Dat Brugman nu door het leven gaat als verloofde van Haegens is voor haar nog wel een gekke gedachte. "Ik moet nog steeds aan het idee wennen. Ik stond in de douche en toen dacht ik: ik krijg nu ook een andere achternaam."

De kersverse verloving kreeg direct grote landelijke bekendheid. Onder meer Shownieuws, NU.nl, De Telegraaf en RTL Boulevard schonken aandacht aan het aanzoek. "Onze plannen zijn schijnbaar groot nieuws, daar had ik niet bij stilgestaan. Rr trouwen natuurlijk wel meer mensen. We hebben zoveel leuke berichtjes gehad. Het is heel speciaal om mee te maken."

Ook Carla Brugman, moeder van Marit en gedeputeerde in Limburg, kon het nauwelijks bevatten. 'Het was een prachtig en ontroerend moment. Ze kon niet geloven dat ze er niets van gemerkt had', laat ze weten in een tweet.

Wanneer Haegens en Brugman precies in het huwelijksbootje stappen, is (nog) niet bekendgemaakt. "We gaan eerst rustig alles op een rijtje zetten. Een huwelijk is het mooiste symbool van de liefde en daar hoort een bijzonder feest bij. We hebben al een aantal gekke ideeën, maar daar moeten we het natuurlijk nog over hebben. Als het feest van dinsdagavond een voorbode is voor het huwelijksfeest, dan komt het helemaal goed."

Foto Tim Schoeber