Bloeit moet met plannen komen


VENRAY | Venray Bloeit moet met plannen komen om een beroep te kunnen doen op subsidie van jaarlijks 70.000 euro. Dat was de boodschap dinsdagavond van de gemeenteraad aan een tegenstribbelende wethouder, Jan Loonen.

Door Henk Baltussen

Die boodschap werd vooral uitgedragen door Samenwerking Venray-fractieleider Martin Leenders. Hij herhaalde nogmaals wat hij eerder zei in de commissievergadering, 'dat het van de gekke is dat Venray Bloeit niet eerst met plannen en een begroting hoeft te komen, alvorens subsidie te kunnen ontvangen'.
"Het is ontluisterend dat alle andere clubs en verenigingen er zich wel aan moeten houden." Venray Bloeit hoeft volgens Leenders alleen maar de hand op te houden. "Dat pas gewoon niet."
Venray Bloeit, ontstaan vanuit de Floriade, zet met een twaalftal stakeholders (zoals gemeente, horeca, marktlui etc. die ook geld bijdragen) evenementen op de kaart. Niet alleen met de bedoeling inwoners daar warm voor te maken, maar ook om bezoekers van buiten Venray aan te trekken.
Loonen stelde voor om daar de komende vier 280.000 euro voor uit te trekken. Als daar plannen voor aangeleverd moeten worden, doen we dat, zei Loonen zuchtend. Dat moet, vond de raad unaniem. In het voorjaar moeten ze er liggen. Die gelden dan voor drie jaar op rij. "U had het voor uzelf makkelijker kunnen maken", sneerde Leenders nog richting Loonen.