Kwispellezen bij BiblioNu


Venray | Leren lezen is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend en gemakkelijk. Vooral het hardop voorlezen zorgt vaak voor angst en schaamte. Om het voorlezen makkelijker en vooral leuker te maken kunnen kinderen van zes tot negen jaar komen voorlezen aan Nena de voorleeshond. Romy Hutten en haar hond Nena zijn op de donderdagen 7 en 21 november in de bibliotheek in Venray en 14 en 28 november in de bibliotheek in Horst aanwezig, telkens van 14.30 tot 15.30 uur.

Nena is een Australian shepherd en is dol op kinderen. Nena is gevoelig, enthousiast en altijd vrolijk, maar ze houdt ook van knuffelen. Door de aanwezigheid van Nena voelen kinderen zich meer op hun gemak omdat de hond niet oordeelt of veroordeelt. Ze accepteert de kinderen zoals ze zijn. Nena geeft geen commentaar en laat het kind zelf het leestempo bepalen. Het maakt de situatie luchtiger en ontspannen en het haalt de druk van het voorlezen af.

De inzet van een dier kan het pedagogische proces positief beïnvloeden. Zo kunnen op een ontspannen en open manier mensen van alle leeftijden met verschillende hulpvragen gecoacht worden. Meer informatie is te vinden op aacstapvoorstap.nl.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via jeugd@biblionu.nl.