Verlies Jumpers'76

Fanatics'71-Jumpers'76 84-52 (52-30). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (18 punten), Wouter Oosterbeek (11) en Jacub Juszizuk (9).

Roermond | In de tweede klasse verloren de basketballers van Jumpers'76 de uitwedstrijd tegen Fanatics'71: 84-52.

Afwezigen bij Jumpers'76 waren Jorik Wulterkens en Quincy Smits, terwijl jeugdspeler Sam Zacherl van U16 zijn opwachting maakte. In een fysieke wedstrijd speelden de gasten uit Venray in het eerste kwart sterk en namen ook een voorsprong. Mede door acht punten van Dirk Laurense werd dit kwart winnend afgesloten: 20-24. Vervolgens maakte de thuisploeg goed gebruik van haar fysieke kracht en boog de achterstand om in een comfortabele voorsprong bij rust: 52-30.

Na de rust kon Jumpers'76 het wedstrijdbeeld niet meer doen kantelen. De gasten bleven het lastig houden, maar doordat de thuisploeg gas terugnam bleef de voorsprong na het derde kwart nog beperkt: 70-38. In het laatste kwart experimenteerde Jumpers'76 met de opstelling en konden Kelvin Lammerts van Bueren en Sam Zacherl veel minuten maken. Kelvin beloonde zijn inzet met een fraaie driepunter. De winst bleef echter in Roermond.

Op zaterdag 2 november speelt Jumpers'76 uit in Werkendam tegen BC Virtus 2. Aanvang 17.00 uur. Met nul punten uit vier duels staat Jumpers'76 laatste in de tweede klasse.