Complete offday hockeyers: 5-0

Concordia-Venray 5-0 (3-0).

Roermond | Nieuwkomer Venray had in de uitwedstrijd tegen Concordia een complete offday. In Roermond werd het 5-0 na een 3-0 ruststand voor de thuisploeg. Ondanks de nederlaag staan de Venrayse hockeyers keurig vijfde in de tweede klasse. Concordia had vanaf het eerste fluitsignaal balbezit, de gasten moesten zich vooralsnog beperken tot verdedigen. De eerste goal van de thuisploeg was typerend voor de wedstrijd van Venray. Een aanvaller van Concordia gaf met een backhand voor, de bal werd van richting veranderd door een Venrayse verdediger, en belandde over doelman Jongeneelen voor de stick van een Concordia-speler. Het was vervolgens een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen. Na vijftien minuten kreeg Venray een tweede domper te verwerken. Topscorer Guido Pop moest na een flinke sprint het veld verlaten met een hamstringblessure. Nog voor rust besliste Concordia het duel door Venrays balverlies op het middenveld af te straffen en een strafcorner te benutten: 3-0. In de tweede helft kon Venray het tij niet meer keren. Sterker nog, de gasten hadden een complete offday. Een aantal goede kansen werden niet verzilverd, waarna Concordia via een benutte strafcorner en een vijfde treffer het duel definitief besliste. Op zondag 3 november krijgt Venray de kans op eerherstel in de thuiswedstrijd tegen Blerick. Het duel op sportpark De Wieën begint om 14.45 uur.