Vervolg pagina 3


Thielen: 'Niet over elkaar maar met elkaar spreken'

"Dat is misschien de verkeerde woordkeus", verweerde Gielens zich. "Maar de OR zet er wel vraagtekens bij", vervolgde het ProVenray-raadslid. "Er zijn nog steeds geen antwoorden." Zandbergen kon er verder niet veel mee.

Henk Bisschops (PvdA) constateerde dat de partijen weer met elkaar spreken en wilde er verder geen woorden aan vuil maken. VVD-fractieleider Harrie van Oosterhout stelde vast dat fricties in dergelijke organisaties niet zeldzaam zijn. "Ik heb geen oordeel over schuldigen. Is er al eens een analyse gemaakt over de zaken die mis zijn?" Het enige belang is volgens Van Oosterhout dat het met de toekomst van de NLW goedkomt.
In haar weerwoord liet Thielen weten dat alle bestuursacties waren gericht op het normaliseren van de verhoudingen tussen OR en de directeur, die inmiddels is vervangen door Rob Schmitz. "We hebben continu met elkaar het gesprek gevoerd", stelde Thielen. "Het is de afgelopen tijd moeilijk geweest. Er was veel onrust op de bedrijfsvloer. In deze situatie zijn er alleen maar verliezers." De excuses waar Gielens om vroeg, weigerde Thielen te geven. "In de media heeft het allemaal kunnen ontaarden", vervolgde ze. "De NLW staat er goed voor en we hebben de raden altijd op de hoogte gehouden."

De motie van ProVenray waarin onder meer wordt gevraagd om het NLW-bestuur een verbeterslag te laten ondergaan, werd ingetrokken. Thielen liet weten dat die opdracht er al min of meer ligt. "We zijn hard bezig met waar we met de NLW naar toe willen." Daar kan volgens de wethouder zomaar een nieuwe structuur uitrollen.

Gielens bleef volharden in het feit dat heel veel vragen onbeantwoord blijven. "Is wel beloofd, maar niet nagekomen. Is de wethouder bereid om met de OR in gesprek te gaan, het met elkaar uit te spreken?", probeerde Gielens nog. "Er zijn handen uitgestoken", aldus Thielen, die er meteen aan toevoegde dat alleen met elkaar moet worden gesproken, niet over elkaar.
Gielens gaf aan het moeilijk te vinden vertrouwen in een goede afloop te hebben. "Openheid van vragen willen we en antwoorden op alle vragen."