Kipster in finale


Oirlo | Het publiek heeft gesproken. De acht finalisten voor de verkiezing van Ondernemer van het Jaar zijn bekend. Nu is de vakjury aan zet.

Acht Limburgse ondernemers, onder wie Ruud Zanders van Kipster in Oirlo, zijn doorgedrongen tot de finale van de tweede editie van de verkiezing van Ondernemer van het Jaar. Zij zijn via een online publieksstemming, waarbij zo'n 10.000 stemmen zijn uitgebracht, uit 21 genomineerden verkozen tot de finalisten.

De uitgekozen ondernemers worden beoordeeld door een vakjury. Deze beoordeelt de ondernemingen op diverse criteria, waaronder het thema duurzaamheid, dat dit jaar extra zwaar meeweegt in de beoordeling. Cruciaal daarbij is in welke mate de ondernemers zich met hun bedrijf het afgelopen jaar hebben weten te onderscheiden van andere bedrijven op dit vlak. Maar er wordt ook gekeken hoe groot de impact van het bedrijf is geweest op Limburg. De redacties van De Limburger en WijLimburg organiseren dit jaar de tweede editie van de verkiezing van Limburgs Ondernemer van het Jaar. Dit jaar is ervoor gekozen om het thema duurzaamheid een meer prominente rol te geven in de selectie van de bedrijven. Kipster lanceerde in 2017 het eerste klimaatneutrale ei ter wereld. De kippen krijgen uitsluitend reststromen uit de voedingsindustrie op hun bordje en de juffers worden zo dier-, milieu- en mensvriendelijk als mogelijk gehouden. Voor meer informatie: www.kipster.nl. In de eerste week van december zal hoofdredacteur Roy op het Veld de trofee, die wordt gemaakt door kunstenaar Tom Smetsers uit Reuver, overhandigen aan de winnaar. Vorig jaar ging de prijs naar Maastrichtenaar André Rieu die met zijn Johann Strauss-orkest overal ter wereld volle zalen trekt.