Oranje Wit haalt uit: 7-20

Klick'15-Oranje Wit 7-20 (2-8). Doelpunten Oranje Wit: Carlijn Bonants (5x), Maureen Drabbels en Dionne Drabbels (beiden 4x), Janne Gellings en Anne Weijs (beiden 2x), Kim Hendrix, Nathalie Loenen en Fleur Frederix.

Wilbertoord | De korfbalsters van Oranje Wit sloten de eerste helft van de veldcompetitie goed af. In Wilbertoord werd Klick'15 op een dikke nederlaag getrakteerd: 7-20.

Door vele blessures zat Oranje Wit in de afgelopen weken in de hoek waar de klappen vallen. Tegen hekkensluiter Klick'15, dat pas een punt had, werd het geschonden blazoen opgepoetst. De gasten begonnen sterk aan het duel en kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. Na de eerste tegentreffer had Oranje Wit het vooral verdedigend goed op orde en liep vervolgens regelmatig scorend uit naar een verschil van zes treffers: 1-7. Beide ploegen scoorden nog een keer en gingen rusten met een 2-8 voorsprong voor Oranje Wit. In de tweede helft speelden de Leunse korfbalsters het duel goed gecontroleerd uit. Via snelle aanvallen en goed verdedigend werk werd de voorsprong verder vergroot naar 4-18. In de slotfase werd er door beide ploegen nog een aantal keer gescoord. Een strafworp voor Oranje Wit in de laatste minuut bracht de 7-20 eindstand op het scorebord.

Het team van coach Edwin Griesheimer sluit de eerste helft van de veldcompetitie in de hoofdklasse af op een zesde plaats en gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie.