Ysselsteyn al vier duels zonder zege

RKSVO-Ysselsteyn 2-1 Doelpunt Ysselsteyn: Mike Arts.

Ospel | Ysselsteyn begon het seizoen in de derde klasse C met een 5-2 zege op Baarlo. Sinds 22 september werd er echter niet meer gewonnen door de ploeg van trainer Ruud Jenniskens. RKSVO was zondag met 2-1 te sterk voor Ysselsteyn.

De benauwde nederlaag is zuur voor Ysselsteyn, maar gezien de kansen die de thuisploeg uit Ospel kreeg, was de nederlaag wel terecht. Ysselsteyn begon nog goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase ook de beste kansen, maar de ploeg uit Ospel liet zich ook duidelijk zien en gaf Ysselsteyn weinig ruimte. Toch opende Ysselsteyn na twintig minuten de score toen Sander Swinkels met een snelle ingooi op Dennis Teunissen de verdediging van RKSVO verraste. Teunissen vond op zijn beurt Mike Arts en hij schoot de bal beheerst tegen de touwen. Nauwelijks vijf minuten later werd Teunissen duidelijk binnen in het strafschopgebied neergehaald, maar de scheidsrechter zag dat anders en floot voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De toegekende vrije trap leverde niks op voor de ploeg van trainer Ruud Jenniskens. Kort daarna in de dertigste minuut scoorde RKSVO de gelijkmaker met een gelukkig schotje en tot overmaat van ramp verschalkte Freek Willems in de 38ste minuut ongelukkig zijn eigen doelman en leidde Ospel met 2-1 en dat was tevens de ruststand. Na de thee ging Ysselsteyn op jacht naar de gelijkmaker, maar de beste kansen waren voor RKSVO dat verzuimde de wedstrijd definitief op slot te gooien. Door het minieme verschil bleef het duel spannend tot het einde, want Ysselsteyn kreeg ook nog kansjes. Maar de bezoekers kwamen niet meer tot scoren en zo bleef het 2-1 wat de eerste winst was voor de ploeg uit Ospel dat met deze 3 punten Ysselsteyn passeert op de ranglijst.

Op zondag 3 november speelt Ysselsteyn thuis tegen Merefeldia uit Nederweert dat een slechte seizoenstart kent en nog wacht op een eerste zege.