Hockeysters niet te stoppen

Druten-Venray 4-11. Doelpunten Venray: Lotte Logtens (3x), Lon van Alst en Stella Wientjens (beiden 2x), Pleun Vollenberg, Jans Manders, Joni van Alst en Jet van Alst.

Druten | De hockeyvrouwen van Venray lijken niet te stoppen in de vierde klasse. Na een 4-11 zege in en tegen Druten is het team van het duo Michael Deeks en Gerjan van Alst de onaantastbare koploper met achttien punten uit zes duels.

Na winst in de bekerwedstrijd tegen Sjinborn twee dagen eerder begon Venray sterk aan het uitduel tegen Druten. Lotte Logtens verzilverde drie strafcorners op rij en bracht haar ploeg daarmee al vroeg in de wedstrijd in veilige haven. In het tweede kwart zakte het niveau aan Venrayse zijde en scoorde de thuisploeg al snel de 1-3. Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten en was na een goede combinatie tussen Jet van Alst en Pleun Vollenberg succesvol. Na de 1-4 van Druten bracht Jans Manders de 2-5 ruststand op het scorebord. In de tweede helft legde Venray weer meer energie in het spel, en met succes. Na een goede rush langs de lijn van Lon van Alst werd de bal ietwat knullig door Druten in eigen doel gewerkt. Na een mooie scoop vanuit achter werd de bal knap afgemaakt door Stella Wientjens. Druten wist met een van zijn spaarzame aanvallen de 3-7 te maken. Lon van Alst had meteen het antwoord klaar door een mooie solo doeltreffend af te ronden. In het vierde kwart scoorde Druten al snel de 4-8. Joni van Alst scoorde met een knappe backhand de 4-9, waarna Jet van Alst en Stella Wientjens de eindstand op 4-11 bepaalden.

Komend weekend is het een druk programma voor Venray. Op vrijdag 1 november staat het duel om de Silver Cup tegen Oirschot (20.30 uur) op het programma en op zondag 3 november is Nuth te gast in Venray. Het duel op sportpark De Wieën begint om 12.30 uur.