Indy Philips van SV United in duel met BVV'er Gijs Gooren.
Indy Philips van SV United in duel met BVV'er Gijs Gooren. Foto: Jolijn van Goch

SV United te sterk voor BVV'27

WANSSUM| De promotie van SV United naar de vierde klasse betekende ook de terugkeer van de derby tussen SV United en BVV'27. De eerste van de twee ontmoetingen tussen de rivalen in de vierde klasse G werd zondagmiddag op sportpark De Meulebèèk met ruime cijfers gewonnen door SV United: 3-0.

Door Aron van Peer

SV United begon als nummer twee van de ranglijst aan de derby tegen BVV, dat op dat moment op de tiende plaats stond. Daarmee leek de thuisploeg de favoriet, al was dat in de openingsfase niet terug te zien. Beide ploegen zakten in wanneer de tegenstander de bal had, wat voor weinig spektakel zorgde.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd dook zowel United als BVV gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar Rik van de Pasch en Rik van Kempen kregen de bal niet onder controle. De eerste echte kans was voor Indy Phillips, die na een goede actie op BVV-doelman Wolters stuitte. Kort daarna leek de spits van United op weg naar de openingstreffer, maar opnieuw kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant van het veld was BVV vooral uit standaardsituaties gevaarlijk, maar mede dankzij doelman Bas Rademacher leverde dat niets op voor de bezoekers uit Blitterswijck.

De wedstrijd kwam pas echt los na ruim een halfuur spelen, toen United-aanvaller Michal Kolodziejski in de zestien werd neergehaald. Bij afwezigheid van de geblesseerde Kevin Koolhof gaat de Pool normaal gesproken zelf achter de bal staan, maar nadat hij zijn laatste twee strafschoppen in eerste instantie mistte, gunde hij de bal aan Phillips, die United vanaf elf meter op voorsprong
schoot.

BVV kreeg kort daarna via Nic van Ool nog een goede kans, maar ging toch met een achterstand de rust in. Na de onderbreking trok United de wedstrijd meer naar zich toe en dat resulteerde in de 57ste minuut in de 2-0. Na een goede combinatie met Kolodziejski was het opnieuw Phillips die het net wist te vinden. "Na die tweede treffer, wat ik zelf een goed doelpunt vond, waren we zeker de bovenliggende partij en kregen we meer ruimte", aldus de trefzekere spits. Ondanks die ruimte lukte het United na een aantal gemiste kansen pas tien minuten voor tijd om de 3-0 op het scorebord te zetten via Bram Lookman.

Na de verloren derby zakt BVV een plaats op de ranglijst, terwijl United tweede blijft met evenveel punten als koploper VV Heijen, tevens de volgende tegenstander van de promovendus. "Dat gaat een ontzettend lastige wedstrijden worden", verwacht Phillips. "Maar we gaan er met een goed gevoel naartoe en zullen er alles aan doen om daar een resultaat te halen."

SV United – BVV'27: 3-0 (1-0). Doelpunten: Indy Phillips (2x) en Bram Lookman.

SV United: Rademacher; Peters, Van Sinderen, Hendrix, D. Deenen (W. Deenen); Ter Braak (Van de Ven), Peelen, Lookman; Van de Pasch, Phillips (Kleeven), Kolodziejski.

BVV'27: Wolters; J. Gooren, Tax, G. Gooren, Arts (Wijnhoven); Van Kempen, Karman, Wijnhoven, Gelden (Koster), Lucassen; Van Ool.