Invaller Koen Verlinden komt namens SV Venray te laat om een bal te onderscheppen tegen zijn oude ploeg SSS'18.
Invaller Koen Verlinden komt namens SV Venray te laat om een bal te onderscheppen tegen zijn oude ploeg SSS'18. Foto: Jolijn van Goch

Warm weerzien voor Verlinden

Overloon | Puntloos zijn ze allebei niet meer, maar veel schieten SSS'18 en Venray niet op met de 1-1 van zondag in Overloon. Na zes wedstrijden hangen de buurclubs samen onderaan in de eerste klasse D.

Door Dominique Pichel

Terwijl Niek Versteegen met de handen in zijn zij vooruit staart, krijgt Koen Verlinden knuffels van tegenstanders. Bij de doelpuntenmaker van Venray druipt de teleurstelling van zijn gezicht na het puntenverlies tegen SSS, bij zijn teamgenoot kan er nog wel een glimlach vanaf. Voor oude bekenden straalt Verlinden enigszins.

Als voetballer van Venray keert Verlinden terug op De Raay, het sportpark waar hij tot de zomer zes jaar speelde. Een hoofdrol vertolkt de aanvaller niet bij het weerzien. Verlinden, een week eerder tegen Chevremont (1-5) nog afwezig vanwege een vriendenweekend, doet een halfuurtje mee. Zijn entree levert applaus op van de SSS-supporters, na afloop klampt iedereen van de thuisclub hem aan.

Zo stapt hij pas een halfuur na de wedstrijd – na meerdere onderonsjes met Overloners – onder de douche. "Hoe het was? Raar. Apart", reageert Verlinden. "Ik was bijna naar de verkeerde dug-out gelopen. Gek ook om vanaf de zijkant mijn oud-ploeggenoten te zien spelen als tegenstander. Dat gevoel verdween toen ik eenmaal in het veld stond. Ik dacht maar aan één ding: zo snel mogelijk gelijkmaken."

Verlinden wil furore maken bij zijn nieuwe club Venray

Dat lukt uiteindelijk via een diagonale knal van Versteegen, nadat Stan Venhuizen voor rust SSS nog met een snoeiharde kopbal op voorsprong had gezet. "Ik ken die spelers van SSS allemaal zo goed. Ik wist gewoon welke acties ze gingen maken. Zo zag ik de schaar van Bas Joosten in ons strafschopgebied de eerste helft al aankomen, wist ik dat hij naar zijn linkerbeen zou gaan en zou gaan schieten. De looplijnen van Frits Lucassen idem dito."

Bij zijn invalbeurt is er een dolletje met SSS-verdediger Cas Rutten. Maar voor uitgebreid kletsen is geen tijd, dat gebeurt pas na afloop in de kantine met een biertje erbij. Verlinden: "Voor mij voelt het normaal hier te zijn, bij Venray moest ik meer wennen. Bij SSS is namelijk alles nog hetzelfde nadat ik ben weggegaan. Hier heb ik een mooie tijd gehad. De twee promoties naar de eerste klasse zal ik blijven herinneren, de nacompetitiefinale tegen Volharding was supermooi."

Maar nu wil Verlinden furore maken bij Venray, de club die hij in de zomer van 2013 verliet voor SSS. "Bij SSS waren we nooit de heersende ploeg, maar als tegenstander is het zó lastig om tegen ze te spelen. Dat merkte ik dit duel wel. De SSS-defensie staat als een huis. Dat neemt niet weg dat ik niet tevreden ben. We kennen met Venray zo wel een erg teleurstellende start."

SSS'18-SV Venray 1-1 (1-0). Doelpunten: Stan Venhuizen (SSS'18) en Niek Versteegen (SV Venray).

SSS'18: Massop; Botden (74. Martens), Rutten, Venhuizen, Janssen, Kuenen; Voesten, Lucassen; Van Es (71. Hendriks), Joosten, Deriet (68. Van Bree).

Venray: Foudraine; Van Dijck, Brinkman, Willemse, Cornelissen; Franssen, Bram Kersten, Stan Kersten, Peeters (63. Verlinden); Vullings, Versteegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding